Mlži stříbrní na Kutná Hora Open 2019

Je tady fajn období. Školnímu roku, učitelům i studentům dochází kraft a ve vzduchu jsou již cítit prázdniny. Je to také doba uvolněných, posezónních turnajů, kdy se kluci mohou na hřišti potkat s méně obvyklými soupeři. A právě na jeden takový vyrazili mladší žáci v neděli 2.června do Kutné Hory.

Domácí přivítali v krásné, nové hale Klimeška mimo nás také týmy Říčan, Kolína a Sparty. Všechny zápasy byly velmi běhavé, nesmírně vyrovnané a nás těší, že jsme v silné středočeské potažmo pražské konkurenci obstáli.
Hrálo se každý s každým, 2×10 minut superhrubého, což je samozřejmě velmi ošidné z hlediska obratů skóre a nevyužívání šancí. Ostatně jsme se o tom opět přesvědčili sami. Pouze v prvním utkání, kdy jsme porazili Říčany 4:1 jsme s koncovkou byli spokojení. Potom i přesto, že nemůžeme hernímu projevu týmu cokoliv vytknout, se projevila naše bolest z konce sezóny, kdy místo přesné munice spíše používáme taktiku kobercových náletů. Další tři zápasy si totiž byly v tomto duchu velmi podobné.
Nejprve jsme pustili kutnohorské do dvougólového laufu, který jsme i přes množství šancí (…tyček) v druhé půli nedokázali srovnat. Výsledkem byla prohra 1:2.
Poté přišel thriller s kolínskými Pitbuly. Po skvěle sehrané standardce jdeme brzy do vedení, avšak Středočeši po našich chybách v obraně skóre otáčejí a my musíme opět dotahovat. Vše nasvědčuje tomu, že režisér turnaje nám dal dvakrát po sobě stejný scénář. Minutu před koncem jdeme opět do šesti a jen chorobní optimisté asi věří, že snad poprvé v našich pamětech tato situace neskončí gólem v naší prázdné brance ale vyrovnáním. Tři vteřiny před koncem, kdy zahráváme volný úder z levého křídla v půlce útočného pásma už tomu nevěří nikdo. Navíc k překvapení všech nevolí Maty Cuřín střelu do ohně, ale posílá krosovku na druhou stranu hřiště. Tam si ovšem z obrany nabíhá Adam Buzek a z první nekompromisně golfem zavěšuje. Do sirény zbývá 0,7 sekundy a erupcí radosti slavíme remízu 2:2.
S parádní palubovkou Klimešky se loučíme společně se Spartou. Opět sledujeme vyrovnané utkání, které končí jak jinak než remízou 2:2.
Pro úplnost, ač to není důležité, dodejme, že zlato zůstalo díky plnému bodovému zisku v Kutné Hoře, my jsme byli o skóre druzí před Spartou a Říčany svou výhrou nad Kolínem urvaly místo čtvrté.

Moc děkujeme kutnohorským za pozvání a držíme palce, aby svůj boj s komercí o setrvání v hale Klimeška vyhráli. Soupeřům díky za super matche.

FBC Štíři ČB zelení – FBC Draci Říčany 4:1 (1:1, 3:0)
FBC Štíři ČB zelení – FBC Kutná Hora 1:2 (0:2, 1:0)
FBC Štíři ČB zelení – FBC Pitbulls Kolín 2:2 (1:2, 1:0)
FBC Štíři ČB zelení – ACEMA Sparta Praha 2:2 (2:1, 0:1)

Sestava: Čermák, Bjaček – Hajný, Buzek, Kouba J., Maštera, Kouba Jk.- Oulehla, Nosek, Drefko, Cuřín, Kutheil J. – Hejda, Pávek, Dudáček, Kutheil V., Vašíček