Modří starší žáci také suverénní!

V sobotu 3.2. 2018 se ve Sportovní hale v Českých Budějovicích představil také tým modrých starších žáků.

V prvním zápase se Modří Štíři utkali s Meťákem Black. Začátek se pro Štíry nevyvíjel vůbec dobře a první třetinu prohráli 1:3. Do druhé třetiny jakoby nastoupil jiný tým plný nasazení a s chutí porazit soupeře. Štíři se nedopouštěli žádných chyb a udávali tempo hry. Nastříleli soupeři šest gólů a otočili vývoj utkání v jejich prospěch. Ke konci druhé třetiny hráči Štírů trochu polevili a začali zbytečně chybovat v rozehrávce. Hráči Meťáku chyb využili a upravili skóre na 7:5 pro domácí. Ve třetí třetině žádný gól nepadl, ale průběh byl velmi zajímavý. Gólové šance na obou stranách ale skóre nijak neovlivnily a tak se Modří Štíři  mohli radovat ze svého prvního vítězství.

V druhém zápase se Štíři utkali s Milevskem Bílí, se kterým v prvním zápase sezony přišli o výhru těšně před koncem utkání a brali ,,pouze“ bod za remízu.

Tento zápas ale Štíři chtěli od začátku vyhrát a nenechat si ujít důležité body jako v předešlém souboji. Od prvného zápasu uběhla pěkně dlouhá doba a na straně Štírů bylo vidět obrovské zlepšení. Štíři nenechávali soupeři ani centimetr volného místa a vynucovali si chyby hostů, které hned trestali vstřelením branky. Celý zápas domací tlačili soupeře a zaslouženě vyhráli, i když druhá třetina byla ze strany domácího týmu velmi ospalá. Ve třetí třetině Milevsku došly síly a Štíři si druhé vítězství pohlídali na jedničku a soupeři nadělili 10 branek. Zápas skončil 10:4 pro domácí.

Komentář trenéra Davida Štěpky: „Tento víkend byl pro nás velmi vydařený. Jsem rád že jsme zvítězili, protože si to kluci zasloužili a chci jim za tento výkon velmi poděkovat.V trénincích jsme hodně zatlačili na fyzickou kondici, ve které jsme za ostatními týmy zaostávali a myslím, že se to vyplatilo. Hráči naslouchali taktickým pokynům a dělali vše jak měli a to bylo klíčem úspěchu. Doufám, že klukům tyto zápasy daly plno zkušeností do dalších bojů a naučily je, že utkání není vyhráno po první třetině, ale že se musí makat až dokonce„.

Komentář trenéra Václava Bíci: „Musím poděkovat klukům za dobré výkony během obou zápasu. Projevila se tvrdá práce na tréninkach. Kde kluci poctivě dřou a ví že bez toho by ty zápasy nevyhráli. Doufám že to kluky povzbudí do dalších zápasů.

Jihočeská liga starších žáků, 17. kolo
Sportovní hala České Budějovice, 3.2.2018
11:30 FBC Štíři Č. Budějovice modří vs. SK Meťák Black České Budějovice 7:5
17:45 FBC Štíři Č. Budějovice modří vs. FBC Došwich Milevsko bílí 10:4

David Štěpka
trenér starších žáků

2018-02-03 FBC Štíři Starší žáci MODŘÍ /Došwich BÍLÍ /JLSŽ 17K