Muži i junioři na závěr roku vyhráli

V sobotu nastoupili k poslednímu zápasu roku 2017 muži na domácí palubovce v derby se Strakonicemi. O den později se s končícím rokem loučili junioři v utkání proti Chomutovu. V obou utkání Štíři pár minut před koncem ještě prohrávali, ale drtivým finišem vybojovaly oba celky výhry.

FBC Štíři Č. Budějovice – FBC Strakonice 8:6 (0:0, 2:4, 6:2)

Na první branku se čekalo až do 26. minuty, kdy se prosadil Malý. Strakonice vzápětí vyrovnaly. V polovině duelu vrátil domácím vedení opět Malý, ale od té doby se prosazovali jen hosté. Jejich tři přesné zápasy znamenaly stav utkání po druhé dvacetiminutovce 2:4.

Do rozhodující části vstoupili lépe Štíři. Malý v přesilovce zkompletoval hattrick, soupeř ovšem hned odpověděl. To samé se opakovalo v 51. minutě, kdy nejprve snížil Šimek a o několik sekund později se prosadil host Šavrda – 4:6. Derby se zlomilo během 48 sekund 55. minuty, kdy nejprve tečoval Hanák Hejlíkovu střelu do branky, poté vyrovnal svým čtvrtým gólem v utkání Malý a vzápětí skóre otočil z dorážky Hanák – 7:6! Soupeř obrat domácích neunesl a strakonický Šavrda po faulu na Havelku, který nastoupil po zranění k prvnímu zápasu v sezoně, dostal pětiminutový trest. Přesilovku proměnil Štěpka a uzavřel tak gólový účet utkání – 8:6.

Štírům patří po 14. odehraných kolech druhá příčka Národní ligy.

Komentář trenéra domácích Lukáše Malého: „Dvě třetiny jsme byli naprosto tragičtí, v poslední třetině jsme naštěstí zabrali a skóre otočili. Vyhrát jsme si skoro nezasloužili. Děkujeme za utkání a přejeme hezké Vánoce.“

Junioři

FBC Štíři Č. Budějovice – Florbal Chomutov 8:7 (3:2, 1:3, 4:2)

Již v první minutě se prosadil soupeř, ale ve zbytku třetiny byli Jihočeši lepší a skóre otočili na 3:1 ve svůj prospěch. Do sirény soupeř ještě snížil. Druhá část byla poznamenána častými vyloučeními. Přesilovky se domácím využívat nedařilo, zato Chomutov v nich byl dobrý a v utkání využil celkem tři. Stav utkání po dvou periodách tak byl 4:5. V závěrečném dějství nejprve vyrovnal Vinkler, ale poté se prosadili dvakrát chomutovští. Sedmou branku vstřelili v 56. minutě. Štíři se nevzdali a stav 5:7 po dvou brankách Procházky vyrovnali. V čase 59:17 pak duel rozhodl Vlček – 8:7.

Komentář trenéra domácích Lukáše Malého: Byli jsme mnohem lepší než soupeř. Zápas byl vyrovnaný z toho důvodu, že jsme neproměnili celou řadu důležitých šancí.“

Více informací najdete zde: https://online.ceskyflorbal.cz/20172018/online-195094.htm