Elévové doma opět na vrcholu

Sobota 16.12.2017 byla pro štírský klub opravdu pestrá. Na domácí půdě hrál A-tým mužů, večer proběhl vánoční večírek, ale zejména dopoledne všemu předcházel ČFbU turnaj elévů, který se týkal i všech tří naších týmů s označením zelení, modří a žlutí.

Turnaj by se dal označit jako budějovický přebor, neboť soupeřem našich mladých pušek byly dva týmy z SK Meťák, kteří přijeli se dvěma týmy „Tygrů“ a „Lvů“. Hned první zápas ukazál, že turnaj nebude lehký a soupeři nebudou chtít dát svou zvířecí kůži lacino.

„Yellow boys“ pod vedením Dana Placera navázali na výborný výkon z předchozího turnaje a po velmi zodpovědném výkonu a rozhodujícím gólu snipera Petra Zítka dvě vteřiny před koncem utkání zaznamenali důležitou výhrou nad tygřím rivalem. Byl to od žlutých nejlepší zápasový výsledek na turnaji.

V dalších zápasech sice již žádné další vítězství nepřidali, ale vzhledem k tomu, že v týmu byl jeden nováček a jeden hráč přípravky, tak předvedený výkon zaslouží pochvalu, i když skončili na nepopulárním bramborovém čtvrtém místě.

Trenér Pavel Kouba a jeho „Zelenáči“ přes pomalejší start do turnaje a následné trenérské domluvě odehráli velmi slušný turnaj, kde jen těsnou prohrou v derby proti modrým ztratili svou neporazitelnost. Nicméně dále již neokusili hořkost porážky a po zásluze berou třetí místo.

Zbývá již jen odtajnit vítěze turnaje. Jak se pěje v jedné písni „modrá je dobrá“, tak na tomto turnaji se zpívalo „modrá je nejlepší“. Modří vedení trenérem Petrem Zubem, s výjimkou jedné remízy, všechna utkání vyhráli a po právu se stali vítězi turnaje.

Je třeba zmínit výborné výkony našich gólmanů, kde se již začíná projevovat velmi dobrá práce trenéra gólmanů Radka Kulhana.

Druhé místo obsadil hostující tým „Lvů“ z Meťáku. Tým „Tygrů“ nepocítil ani jednou chuť vítězství a obsadil poslední páté místo.

Turnaj proběhl dle časových dispozic, zdravotnice ani hlavní pořadatelka neměly důvod řešit nějaké zranění či jiný problém a přihlížející diváci vytvořili pěknou diváckou kulisu.

Byl to poslední soutěžní turnaj v tomto kalendářním roce, je třeba si jenom přát, aby kluci po Novém roce navázali na své pěkné výkony a dále florbalem bavili sebe, trenéry a své příznivce.

Komentář trenéra Dana Placera: „Poslední turnaj v tomto kalendářním roce nám ukázal, že kluci mají oproti loňské sezoně lepší fyzičku i rychlost pohybu na hřišti. Doufám, že se tréninkovým procesem tyto dovednosti ještě vylepší a kluci neusnou na vavřínech. Je třeba zapracovat na lepší hře po ztrátě míčku a větší odpovědnosti pří bránění. Jinak nerad, ale musím zmínit chování trenérského dua hostů z Meťáku, kteří naši hru označili jako přespříliš nečistou a hrubou. Za celý turnaj se nestal jediný úraz, nebyl ošetřován ani jeden hráč a všichni naši trenéři naopak před každým turnajem nabádají své svěřence ke hře fair-play. Florbal je čím dál více kontaktní hrou, kdy se hraje důrazně a pánem na hřišti je rozhodčí, který posoudí, jestli už je hra za hranou či nikoliv. Věřím, že hostující trenéři byli těsně po turnaji lehce v emocích a zpětně své hodnocení uvidí v jiném světle.“

Sestavy týmů:

Zelení: Prokeš(G), Kouba Jan, Kouba Jakub, Vašíček, Nosek, Buzek, Mešejda, Slepička

Modří: Hajný(G), Tinavský, Tomáš, Hejda, Švéda, Šenkýř, Večerník

Žlutí: Eliášek(G), Capl, Fryč, Kandl, Erhart, Zítko, Lefan, Kosař