Muži si poradili s Plzní!

Po delší odmlce se mužský A-tým opět představil před domácím publikem. Na jih Čech přijela Plzeň, která chtěla odčinit domácí porážku.

Od úvodního hvizdu mohli diváci sledovat aktivní hru plnou šancí. Bohužel pro domácí, se v 17. minutě po nedůrazu před brankou Macka prosazují hosté.

Druhá třetina se nesla ve stejném duchu jako první. Hra nahoru dolů, tam a sem. Domácí hráči několikrát „šahali“ po vyrovnání, všechny jejich pokusy si však nenašly cestu mezi tyče plzeňské branky. To se změnilo v 31. minutě, kdy se diváci mohli radovat po krásné Šimkově střele. Štíry tento gól nakopl a najednou jich bylo plné hřiště. Ve 35. minutě hry se poprvé v dresu A-týmu trefil Drobiš a otočil stav utkání na 2:1. Pouhou půlminutu na to si našla cestu do branky střela Strouhala, který zvýšil na 3:1.

Třetí třetinu začali lépe Jihočeši, odměnou za jejich aktivitu jim byl čtvrtý gól. Poprvé v sezoně se trefil Slepička. Chvilku poté, ale Plzeň snižuje na 4:2. Štíři však drama nepřipouští a Hanák střílí pátý gól!  Tři minuty do konce zápasu sprintuje plzeňský brankář na střídačku a jeho spoluhráči se ženou za vyrovnáním. Hra v šesti Plzni vychází a potřetí prostřelují Macka. Plzeň opět hraje v šesti hráčích v poli. Jejich střela končí pouze na holi Malého, který posouvá míček Kudláčkovi, který střelou do prázdné branky rozhoduje o třech bodech pro domácí.

Závěrem bych chtěl poděkovat všem 146 divákům za podporu!

Komentář trenéra domácích Lukáše Malého: „Bylo to pro nás důležité utkání, jsem rád, že začali dávat góly hráči, kteří je dřív nedávali.“