Přípravka opět zlatá!

V neděli jsme vyjeli v plné polní na zápasy do Milevska. První zápas nás čekal domácí tým, který měl obrovskou základnu fanoušků. Fanoušci hnali soupeře do neskutečného tempa a my jsme měli co dělat, abychom uhájili výhru a potvrdili roli favorita utkání. Nakonec s notnou dávkou štěstí jsme udrželi vedení až do konce a vyhráli 4:3.

K dalšímu zápasu jsme nastupovali proti Strakonicím. Vzhledem k tomu, že na domácí půdě nás tým ze Strakonic dokázal porazit, jsme měli velice vlažný rozjezd. Poté naši hráči dokázali soupeře dotlačit do našeho systému hry a dostali jsme obrovský klid na hokejkách. Výsledek nakonec dopadl pro nás vítězně v poměru 6:2.

V posledním třetím zápase na nás čekaly Malonty. Naše vzájemná bilance je nerozhodná a zápasy jsou vždy vyrovnané a až do posledních vteřin není jasné, kdo vyhraje. V tomto zápase tomu nebylo jinak. Malonty držel fantastický gólman a strojově přesná hra. Akce střídala akci a oba týmy jely na plné obrátky až do konce utkání. V závěru jsme svůj gólostroj roztočili a dokázali tak urvat těsnou výhru 4:3.

Ve finálovém zápase jsme potkali naše spoluhráčky, tedy tým našich holek. Minule nás ve finále převálcovaly perfektní hrou, takže jsme jim měli co vracet. Po tvrdé týmové promluvě jsme nastoupili k utkání. Pokyn byl jasný, co nejdříve vstřelit gól a soupeřky tím rozhodit. První lajna Capl, Fišer a Scheichl dokázala využít drobné skulinky před bránou a propasovat míček do brány. Druhý gól následoval ihned vzápětí, kdy opět zaúřadovala první formace a dokázala nám příjemně rozehrát utkání. Neskutečně nás to nakoplo. Utkání bylo plné emocí a dali jsme do něj maximum, co v nás jenom zbylo a všechny formace tvrdě dřely. Ovšem naše Štírky nám nedarovaly ani centimetr navíc a my si „zlato“ museli poctivě vybojovat až do poledních vteřin utkání. Zápas to byl opravdu perfektní a s notnou dávkou štěstí jsme utkání vyhráli.

Chtěl bych poděkovat všem rodičům za účast a pořádné fandění. Příští turnaj odehrajeme na budějovické půdě, tak doufám, že účast všech našich fanoušků bude vysoká a dokážeme obhájit vítěznou šňůru i u nás doma.

Sestava: Capl, Fišer, Scheichl, Žák, Juriga, Křivský, Berit, Novák, Babický, Čermák, Paroubek, Brabec

Ludvík Šibřina
trenér přípravky