Muži zvítězili na Memoriálu Petra Adlera

Zostra zahájili muži letní přípravu na nadcházející sezonu. Poprvé se sešli na tréninku v úterý 4. června a hned o víkendu se zúčastnili 1. ročníku Memoriálu Petra Adlera ve Strakonicích.

Trenér Jiří Kratochvíl měl k dispozici 20 hráčů, trojice novopečených juniorů Matěj Kračovič, Vojtěch Rybka a Daniel Tesař nastoupila za mužské áčko vůbec poprvé. „Zapůsobili na mě velmi dobře a i velmi rychle zapadli do týmu,“ řekl trenér.

Štíři se na memoriálu utkali v sobotu v základní skupině s Homer týmem, který byl složen z hráčů Dačic, Jihlavy a okolí. Po těsné výhře 5:4, kterou zařídil zejména čtyřmi góly Ondřej Havelka si krátce odpočinuli a čekal je Písek. Proti třetiligovému celku to byl o poznání jednodušší zápas, soupeř měl ze Štírů až příliš velký a tak si s ním favorit lehce poradil 5:2.

V neděli bylo na programu play-off. Ve čtvrtfinále narazili Štíři na poslední tým druhé skupiny, tedy Český Krumlov. Ač se protivník ujal vedení 0:2 o vítězi nebylo po výsledku 15:4 pochyb. Bilancí 4+4 se blýsk Jindřich Hrdý. Smutným okamžikem bylo odstoupení Davida Farky už po třetím střídání, kdy byl u krumlovské střídačky nešťastně sražen protihráčem. Otřesený Farka si už na turnaji nezahrál.

V semifinále se Štíři utkali s rivalem z Pelhřimova. Z Vysočina ale dorazilo jen osm hráčů do pole a když se v 18. vteřině Štíři poprvé prosadili a po celý zápas kontrolovali hru, nebylo pochyb o tom, kdo postoupí do finále. Výsledek 8:3 odpovídá obrazu hry.

V boji o pohár vyzvali Štíři domácí celek. Protivník v červených dresech se zatáhl na vlastní polovinu, bránil seč mu síly stačily a vrhal se do nepříjemných brejků. Ve druhé třetině vedly Strakonice dokonce 4:1 a do závěrečné části šly s náskokem 5:3. Přitom Štíři měli místy drtivý tlak, ale nebyli schopní se prosadit střelecky, zatímco Strakoničtí využívali brejkové situace dokonale. Štíři svůj tlak stupňovali a vydatně jim pomohlo, když se posledních 5 minut začal měřit čistý čas. Strakonice odolávaly až do 59. minuty, kdy se při hře bez brankáře prosadil střelou Vojtěch Rybka – 4:5. Štíři ihned po vyhrané buly opět odvolali brankáře a tlačili se za vyrovnáním. Půl minuty před koncem navíc jeden ze Strakonických přehnal tvrdost u mantinelu a zvýraznil hráčskou převahu ve prospěch Štírů. Pouhých 11 vteřin před koncem tak bombou ze střední vzdálenosti srovnal skóre na 5:5 Ondřej Havelka.

Následovalo pětiminutové prodloužení, ve kterém měl nejblíže ke gólu ekvilibrista Jindřich Hrdý, ale o vítězi úvodního ročníku turnaje ve Strakonicích měly rozhodnout nájezdy. První čtyři borci nedali. Uspěl až Lukáš Malý se svou kličkou a poslal Štíry do vedení. Následný pokus strakonického kapitána zneškodnil Josef Macek (po zásluze vyhlášen nejlepším gólmanem turnaj) a bylo dobojováno.

„Ve Strakonicích uspořádali vynikající turnaj a jsme rádi, že jsme se ho mohli zúčastnit. Na začátku letní přípravy jsme si připomněli některé herní návyky, zapracovali do sestavy mladé hráče a naladili se na tréninky, které nás teď čekají,“ hodnotil trenér Jiří Kratochvíl.

Napsat komentář