Nabitá sobota přípravek

V sobotu čekaly přípravku hned dva turnaje. Starší kluci vyrazili hájit štírské barvy do Prahy na Salming Cup. Mladší hráči sbírali zkušenosti na dalším ligovém turnaji.

Salming Cup
V sobotu jsme brzy ráno vyrazili do Prahy, tentokrát pod vedením trenérek Naty Štroblové a Vendy Podzimkové. Ve skupině jsme hráli tři zápasy: 1. zápas,proti Florbal Ústí jsme vyhráli 5:1, což nás dost namotivovalo, bohužěl další zápas jsme nestačili na Traverzu a prohráli jsme 1:6, poslední zápas skupiny byl s Gorilami Plzeň a i přes velké snažení jsme prohráli 4:5. Takže nás čekalo play off B. Nejdříve jsme zvládli čtvrtfinále proti FBC Plzeň a následně i semifinále s ASK Lovosice. Ve finále jsme se utkali s Butchis, zápas jsme bohužel prohráli a tudíž jsme skončili 2. v B skupině.
Doplňkovou soutěží byly nájezdy, které se nám povedly. Nájezdy se jezdily vždy mezi zápasy, začali jsme vítězstvím proti České Lípě. Následoval souboj s Tatranem Střešovice a dokonce i ty jsme porazili! a v semifinále nás čekala domácí Sparta Praha, která nás bohužel porazila 0:1 a tak jsme skončili na 3. místě.

Komentář trenérky Vendy Podzimkové: „Hned brzy ráno ve vlaku bylo vidět, jak se kluci těší na další turnaj. V konfrontaci s elitou jsme obstáli dobře. Mrzí mě jen tři věci: nepovedený poločas proti Traverze, prohra s Gorilami a vypadnutí v semifinále v nájezdovce. Věřím, že na dalším turnaji předvedeme stejně dobré nasazení a budeme dávat víc gólů.“
Fotky: ZDE

Ligový turnaj v Hrdějovicích
Na domácím turnaji nás čekaly dva souboje s týmy FA a dva s Milevskem. Zelení pod vedením Martina Vašíčka čekal ostrý start proti milevským Drakům. Štíři byli všude pozdě a prohráli 2:5. Druhý zápas byl o poznání lepší. S FA – Dukelská konečně Štíři makali a po zásluze vyhráli 3:0, následoval zápas proti FA Bezdrevské v zápase nás trápila koncovka a Štíři padli 1:5. Poslední zápas proti malým Rytířům z Milevska, které z důvodu marodky doplnilo i pár kluků z Draků zvládli Štíři jasně 6:0.
Modrý tým pod vedením Víti Strouhala byl složen z hráčů skupiny mírně pokročilí a začátečnící. Jediný kdo už zažil ligový turnaj byl Hynek, ostatní byli znali zápasové tempo pouze z OFL. První zápas proti Rytířům byl bohatý na góly. Štíři padli těsně 4:5. Druhý zápas proti Fa Dukelská Štíři potěšili fanoušky a vyhráli 3:1. V dalším zápase proti Drakům se ukázali turnajové a herní zkušenosti. Milevsko vyhrálo vysoko 8:0. Poslední zápas proti FA Bezdrevské kluci předvedli nejlepší nasazení na turnaji a bylo z toho zasloužená remíza 1:1.

Komentář trenéra Víti Strouhala: „Vzhledem k turnaji v Praze si turnaj vyzkoušelo mnoho nových tváří. Jsem rád, jak to kluci z Modrého týmu zvládli a překvapili mě svým nasazením. Naopak Zeleným se moc běhat nechtělo a klasicky byli rychlejší při blbinách mezi zápasy, než při zápasech. Na závěr bych rád poděkoval všem rodičům za podporu.“

*úvodní fotka: Sparta Praha