Oba týmy starších žáků zakončily sezonu

FBC Spartak Kaplice – FBC Štíři České Budějovice A 9:8 (4:3; 3:2;2:3)

Celý turnaj se hrál v extrémních podmínkách, v hale SKP byla teplota 35 – 40 oC. Áčko Štírů odehrálo závěrečný turnaj pouze v šesti hráčích v poli, navíc jim pro zranění chyběl brankář Daniel Eliáš a gólmanskou výstroj si oblékl jeho bratr Michal.

Zápas začal oboustranně opatrně. Kaplice se rychle ujala vedení 2:0 a po Cahově snížení přidala další dva góly, takže to v polovině první třetiny bylo 4:1. Do konce třetiny to bylo 4:3, když se trefili Podlaha a Perek. Hned na začátku druhé třetiny srovnal na 4:4 Podlaha. Pak se opět ujala vedení Kaplice. Vzápětí bylo proti Štírům nařízeno trestné střílení, které Michal Eliáš chytil a Štíři se ubránili i v následné přesilovce. Pak Kaplice zvýšila vedení až na 7:4 a těsně před koncem druhé třetiny snížil na 7:5 Perek

Ve třetí třetině to na začátku vypadá na velký obrat. Nejprve snižuje Caha na 7:6 a vzápětí Perek vyrovnává na 7:7. Soupeř si bere oddechový čas, ale není mu to nic platné, V páté minutě poslední třetiny dává Caha na 8:7. Blíží se konec zápasu a hráči Štírů už jsou unaveni. Po dohodě s kapitánem berou Štíři oddechový čas, aby si trochu odpočinuli. Nepomáhá to. Za půl minuty je srovnáno a za dalších 13 sekund jeto 9:8 pro Kaplici. Štírům se ještě naskýtá možnost hrát přesilovku, umocněnou ještě hrou bez brankáře, ale hrají ji příliš zbrkle a na výsledku se již nic nemění.

 Celkové hodnocení: Výsledku by asi slušela remíza, hráči zaslouží pochvalu za statečný výkon.

 FBC Štíři České Budějovice A – FBC Český Krumlov 7:6 (3:2, 3:2, 1:2)

Ačkoli se hrálo v nedýchatelných podmínkách a Štíři měli pouze 6 hráčů do pole, tak naši hráči odmítli hrát hrubý čas, který jim nabídl rozhodčí i soupeři. A brzy se ukázalo, že Štíři udělali dobře. Díky dodržování taktiky vedli po první třetině 3:2, když se postupně trefili Caha, Podlaha a znovu Caha. A i ve druhé třetině Štíři svého soupeře, který nakonec vyhrál celou ligu, jasně přehrávali. Po dvou třetinách tak svítilo na tabuli skóre 6:4, když se dvakrát trefil Caha a jednou Perek. Hned po deseti vteřinách třetí části zvýšil na 7:4 opět Caha a Štíři už si náskok pohlídali, i když hlavně kvůli únavě dvakrát inkasovali – 7:6. Štíři tak skončili sezonu na 3. místě tabulky.

FBC Štíři České Budějovice B – TJ Centropen Dačice 1:6 (0:0; 1:3;0:3)

Zápas hraný v hale SKP za mimořádně vysoké teploty. Na sestavě se výrazně podepsala zranění. Béčko Štírů odehrálo závěrečný turnaj pouze se šesti hráči v poli, navíc jim pro zranění chyběl brankář Procházka a do branky nastoupil Pražák.

Po bezbrankové první třetině se začala projevovat převaha Dačic. První gól sice vstřelili Štíři zásluhou Zemana, ale pak už vyčerpaní hráči nestačili vzdorovat soupeři. V závěru druhé třetiny navíc odstoupil pro nevolnost Schreib, takže zbytek zápasu už odehráli hráči bez střídání.

Sestava: Pražák – Zeman, Vaňo, Schreib, Nymburg, Schwarz Marek, Dvořák.

FBC Sokol Písek – FBC Štíři České Budějovice B 20:0 (8:0, 7:0, 5:0)

 Zápas jsme začali s minimálním počtem hráčů, v polovině první třetiny dorazil ještě mladší žák Drobiš, takže jsme alespoň mohli střídat. Jinak byl zápas jen otázkou skóre, které se nakonec zastavilo na čísle 20.

Sestava: Pražák – Zeman, Vaňo, Nymburg, Schwarz Marek, Dvořák, Drobiš.

Napsat komentář