Ohlédnutí za Dragon cupem

Pět týmů Štírů bojovalo na Dragon cupu.


Přípravka

Minulý víkend se konal v Milevsku již pravidelný Dragon cup, kam se v sobotu vydaly dva týmy přípravky. Turnaj byl nabitý týmy z jihočeského kraje, ale přijeli i například pražská Sparta i Slavie nebo plzeňská Fbš.
Rozlosované byly 3 skupiny po 5 týmech. Tým zelených, ve stejném složení jako byl minulý týden na pražském turnaji Czech florbal champs, byl ve skupině B a čekali je tak soupeři z pražské Sparty, Písku, Okřížků a Petrovic. Tým modrých, složen z pokročilé přípravky, ale také pár velmi šikovných minipřípravkářů, byl ve skupině C a na ty čekaly týmy z Pelhřimova, Strakonic, Plzně a také z Písku.

Zelení
Zelení do svého prvního boje vstoupili proti Spartě. Zápas byl ze začátku velice nejistý, ale povedlo se nám vstřelit první gól hned z buly. Poté byl zápas spíš taková přetrhovaná a ukázala se i šikovnost pražského týmu, kdy jsme měli několikrát štěstí na dobře postavenou bránu a brankáře v ní. Avšak bez gólů nemůžeme vyhrát a proto se soupeř radoval z výhry s rozdílem jednoho gólů.
Druhý zápas měl velmi podobný náboj jako předchozí, vypadalo to jakoby jsme ještě pořád trochu spali a nechtělo se nám běhat. Znovu se nám povedlo dát málo branek na to, aby jsme zápas dovedli do vítězného konce a odnášeli jsme si ze hřiště prohru znovu s jednobrankovým rozdílem. S touto prohrou se rozplynuly i myšlenky na finálové boje o medaile, protože na tomto turnaji se postupovalo na základě pozice v tabulce ve skupině, tím pádem o medaile bojovali pouze vítězové z každé skupiny.
Po této informaci jakoby z kluků odpadl nějaký nátlak či stres a zápasy, které následovaly byly úplně jiné než ty předtím.
Zbývaly nám dva zápasy ve skupině. První proti Písku, který jsme si od začátku do konce vedli spíše v naší režii. Probudili se střelecké dovednosti a začly padat branky a objevovaly se i velmi povedené kombinace. Fungovalo nám i vracení se do obrany a zápas jsme vyhráli s čistým kontem.
V posledním zápase ve skupině byli našimi soupeři kluci z Petrovic. Zápas byl zpočátku vyrovnaný, ale povedla se nám vstřelit první branka a poté jsme měli zápas poměrně pod kontrolou a dovedli ho do zdárného konce opět s čistým kontem.
Po bojích v základní skupině jsme skončili až na 4. místě se stejným počtem jako 3. tým, avšak ten měl výhodu vybraného vzájemného zápasu a tak byl o stupínek výše. Šli jsme proto do skupiny pro boj o 10. místo na turnaji.
V této skupině nás čekala dvě utkání. První boj byl s týmem z Pelhřimova. Kluci dále pokračovali ve skvělé hře jako v předchozích zápasech a povedlo se tak připsat i třetí zápas s čistým kontem. Náš poslední soupeř byla pražská Slavia, tento zápas byl plný emocí. Nejdříve jsme v zápase ztráceli dokonce i s tříbrankovým rozdílem, ale podařilo se nám skóre vyrovnat a na konci i překlopit na naši stranu. Zápas byl skvěle odmakaný a na klucích bylo vidět, že je zápas opravdu baví.
Odvážíme si z turnaje tedy 10. místo, ale myslím si, že kdyby byl systém turnaje trochu jiný, sahal by tento tým mnohem výš. Proto doufám, že na dalším turnaji budou výkony stejné nebo lepší a už to třeba zacinká.
Komentář Lucky Bickové: „Chtěla bych kluky moc pochválit za poslední 4 zápasy, protože si vzali k srdci to co jsme jim jako trenéři radili a plnili to. Přineslo to sebou ty vyhrané zápasy, které všechny přece jen baví o trochu více než ty prohrané. Ještě bych chtěla poděkovat rodičům, kteří opět vytvořili skvělý kotel v hale.“

Modří
Ve skupině jsme narazili na týmy Pelhřimova, Písku, Strakonicím a Slavii Plzeň. Ve skupině jsme ani na jednoho soupeře nestačili. Nejlepší zápas jsme odehráli proti Strakonicím, kde jsme konečně začali běhat a naplno makat. Bohužel v posledním zápase skupiny proti Plzni se scénář zase opakoval a my na soupeře zejména díky bídnému pohybu a bojovnosti nestačili. Následovala skupina o úmístění, kde jsme se potkali s Pískem bílí a Katovicemi. Věřili jsme, že alespoň jeden zápas dokážeme vyhrát, ale když se nedávájí góly, tak se těžko vyhrává. Písek nás porazil a my šli do boje o poslední místo s Katovicemi. Začátek zápasu se nám povedl a kluci konečně makali, jenže bez tížené branky a jak to bývá udeřil soupeř a kluci ztratili i tu poslední jiskřičku naděje, kterou dokázali zažehnout až v posledních minutách hry a to už bylo pozdě.
Komentář trenéra Víti Strouhala: „Pro drtivou většinu kluků to byl první velký turnaj. Musím přiznat, že jsem čekal lepší výsledky, ale z předvedeného nasazení zvlášť některých kluků jsem byl hodně zklamán, až na pár světlých momentů to nebyl náš turnaj a zaslouženě jsme skončili poslední. Na druhou stranu si i přes občas kruté výsledky kluci turnaj snad užili a to bylo nejdůležitější. Nakonec, jak hráči řikáli, tak jsem taky první (sice odspoda) ale první :). Věřím, že v dalších turnajích kluci budou aktivnější a kromě zážitků si odvezeme i vítězství. “

Elévové

Ani další víkend nebyl zelený a tentokrát i modrý tým bez florbalu a oba týmy vyrazily tentokrát do Milevska na Dragon Cup.
Nejdříve se podíváme na tým zelených. V tomto turnaji nás čekala skupina ve složení : Lovosice, Milevsko a Slavia Praha. Tým z Lovosic a Prahy byl pro nás velkou neznámou a domácí Milevsko mělo velkou podporu v hledišti, takže kluky nečekalo nic jednoduchého. Hrálo se na 12 minut superhrubého času, takže bylo důležité od začátku hrát na 100% a vyvarovat se chyb. Náš cíl byl postoupit ze skupiny do vyřazovací části play-off A. V prvním zápase turnaje náš tým porazil soupeře z Lovosic dvoubrankovým rozdílem a Matthew v bráně začal s nulou. Takže ideální start a mohlo se jít na domácí Milevsko. Hráči se z jihočeské ligy elévu hodně znají, takže to pro nás nebylo jednoduché utkání a výhra o tři góly byla povzbuzením do dalších zápasů. V posledním zápase skupiny nás čekal tým Slavia Praha. Zápas byl dlouho vyrovnaný a každý už si myslel, že zápas skončí remízou. Z minima šancí se nám povedlo vstřelit gól a žádný neinkasovat. Plán postoupit ze skupiny kluci na 100% splnili a předvedená hra nebyla vůbec špatná a během zápasů skupin tým neudělal žádnou zbytečnou chybu. Po odehrání skupin a nalosování vyřazovací části bylo důležité
klukům říct, že teď začíná tzv. nový turnaj a soupeři budou chtít stejně jako oni vyhrát a udělají maximum pro vítězství. V prvním kole vyřazovací části nás čekal tým z Netolic. Polovina týmu si pamatovala loňský turnaj, kdy nás právě tým z Netolic vyřadil. V tomto zápase náš tým doposud odehrál nejlepší zápas turnaje a už po pár minutách bylo jasné, že v tomto zápase zvítězí Štíři. V dalším kole nás čekala Soběslav. Tento tým během jihočeské ligy elévů moc nepotkáváme,
takže nikdo nevěděl, co nás čeká. V tomto zápase nebylo vidět moc florbalové krásy, ale spíše důrazné souboje a extrémní snaha hráčů soupeře nepustit naše kluky do střeleckých pozic. Celkem padlo 8 gólů, což bylo k častému přerušování po faulech překvapení. Tento zápas nás stál hodně sil a výhra byl tzv. na morál a před kluky musím smeknout a jsem rád, že to zvládli a mohli se radovat z postupu mezi TOP 4 týmy turnaje. V semifinále byl naším soupeřem další pražské S a to konkrétně Sparta Praha. Do utkání kluci vstoupili s velkým respektem a soupeř zápas žaslouženě vyhrál. V tomto utkání byla vidět větší kvalita soupeře v pohybu 1 na 1. Dále pohyb bez míčku s hledáním volného prostoru nám dělal velké problémy. Po zápase z tváří kluků kapal nejen pot, ale také ukáplo pár slz. Před zápasem o 3 místo bylo důležité kluky ze smutku dostat a tak proběhla dlouhá porada s odpočinkem. Kluci už se tak mohli soustředit pouze na zápas s Plzní, který měl rozhodnout o tom, kdo si domů poveze medaile a pohár za 3 místo. Každý z kluků na hřiště vstoupil s cílem tu medaili urvat pro sebe a toto utkání nám výborně
sedlo. Brankář dlouho držel čisté konto a náš tým vstřelil dva góly. Po snížení na jednobrankový rozdíl, nás podržel brankář při další šanci a z protiútoku se nám podařilo vstřelit gól a soupeři už nezbyl čas na další odpověď. Po odpískání konce zápasu kluci mohli začít slavit 3. místo v kvalitně obsazeném turnaji. Po vyhlášení výsledku a předání cen následovalo týmové a individuální focení s medailí a pohárem.

Komentář trenéra Martina Mrzeny : „Klukům chci poděkovat za tento turnaj a předvedenou hru. Pokud tým bude takto fungovat, tak by to nemusel být poslední úspěch této party kluků. Pořadatelům patří velký dík za organizaci tohoto turnaje a krásné ceny, které si medailisté odvezli domů. Fanouškům také děkuji za hlasitou podporu. “

Teď pojďme na modrý tým. Kluky z týmu nečekal lehký úkol. V brance sice byla naše jistota Honza Domín, ale na soupisce týmu bylo hodně nezkušených borců. Přesto modrý tým odehrál famózní turnaj. Ve skupině prohrál jenom jeden zápas a ani osmifinálový zápas proti Písku nebyl posledním. Kluci se neskutečně hecli a vydřeli postup do čtvrtfinále, kde podali proti týmu z Pelhřimova přímo heroický výkon. Dlouho v utkání bylo vedení na naší straně, ale soupeř vyrovnal 20 vteřin před koncem. A v nájezdech už štěstí stálo na straně soupeře. Přesto tým vybojoval v nabité konkurenci 16 týmů výborné 6 místo.

Komentář trenéra Dana Placera: „Mám jen pochvalná slova . Tým se neskutečně semknul a na palubovce se vydal ze všech sil. Kluci plnili pokyny trenérů na 100 procent a byli za to náležitě odměněni skvělým umístěním. Díky hoši. Děkuji také pořadatelům a všem fanouškům dobrého florbalu.“

Mladší žáci

Květnová neděle patřila dalšímu florbalovému turnaji, tentokrát v Milevsku, kterého se zúčastnil tým mladších žáků Štírů. Na tento turnaj jsme sestavili nominaci tak, aby si zahráli i hráči, kteří v průběhu sezony odehráli většinu zápasů za modrý tým. Ti doplnili základní osu týmu tvořenou hráči ze zeleného týmu. První zápas se odehrál na dlažbě zimního stadionu v Milevsku při teplotě nepřesahující 10 stupňů v brzkých ranních hodinách a soupeřem byl Písek, se kterým se potkáváme celou sezonu v rámci Jihočeské ligy mladších žáků. Prostředí bylo těžké pro oba týmy, zápas příliš mnoho pěkného florbalu nepřinesl, náš tým za celý zápas vystřelil jen dvakrát na branku, kterou však netrefil. Písecké mužstvo vyhrálo zaslouženě 3:0. Našemu týmu se utkání nevydařilo, za celý zápas jsme se nedostali do tempa, chyběl pohyb, kombinace, bránění a ani pro brankáře to nebyl vydařený zápas. Druhý zápas jsme odehráli proti Slavii Plzeň. V úvodu utkání jsme dostali laciný gól, ale pak naši kluci konečně začali hrát a se soupeřem zdatně drželi krok. Měli jsme i několik velkých šancí. Ve druhé polovině zápasu nás soupeř přeci jen přehrával a náš brankář předvedl několik výborných zákroků. Zápas jsme prohráli 0:1. Ve třetím zápase jsme hráli proti Rytířům z Českého Krumlova, na týmu byla od prvních minut znát touha a odhodlání soupeře přehrát a vstřelit gól. Tým se prezentoval zlepšeným výkonem, po prvním gólu v síti soupeře najednou vše klapalo, fungovala souhra a přicházely i šance. Zápas vyhráváme 3:0 a konečně je vidět na tvářích kluků úsměv. Na čtvrtý zápas se vracíme na zimní stadion, kde je už přeci jen trochu tepleji. Čeká nás soupeř z Lovosic a vzhledem k vývoji naší skupiny je to souboj o to, kdo bude ve skupině třetí. Hráči si rychle musejí zvyknout na to, že míček se na dlažbě chová jinak a přizpůsobit tomu hru. Náš výkon má rostoucí charakter, vzhledem k podmínkám je to výborný výkon. Ujímáme se vedení a dále máme velký tlak. Po zaváhání v obraně přichází samostatný únik soupeře, náš obránce zatahuje za záchrannou brzdu a je z toho trestné střílení pro soupeře. Přichází vyrovnání na 1:1. Soupeře je najednou plné hřiště, ale obětavé blokování střel i dobré zákroky brankáře drží skóre beze změny. Minutu před koncem zápasu přichází nenápadná kombinace v jejímž závěru je střela z úhlu přesně do horního růžku branky a velká radost našeho týmu, ujímáme se vedení 2:1. To se do konce zápasu nemění. Třetí místo ve skupině nám v nastaveném herním systému zaručuje boj o 7. až 9. místo s dalšími dvěma týmy na třetích pozicích ze sousedních dvou skupin. Prvním soupeřem jsou Netolice. Náš tým hraje výborně a s velkým přehledem kontroluje hru po celou dobu utkání na jehož konci je stav 6:0. Druhým soupeřem je Pelhřimov, opět hrajeme pěkný a kombinační florbal, ale soupeř z nenápadné standartní situace dává šťastný gól na 1:0. Nás se v tomto zápase štěstí nedrží, sice rychle vyrovnáváme na 1:1, ale řadu dalších tutovek a samostatných úniků bohužel neproměníme, a tak i přes asi nejpovedenější utkání v turnaji bereme jen remízu 1:1. Ta nám přisuzuje konečné 8. místo. Turnaj hodnotím jako herně povedený, opět se opakoval obvyklý scénář, kdy první zápasy máme pomalejší rozjezd. V průběhu turnaje se hráči postupně zlepšovali, od třetího zápasu jsme hráli opravdu velmi dobře. Děkuji rodičům za dopravu hráčů na a z turnaje i hlasitou podporu v průběhu turnaje. Pro mě osobně to byl poslední turnaj s touto kategorií v této sezoně. Děkuji tak hráčům za spolupráci v průběhu celé sezony, jsem rád, jak se za rok zlepšili a herně vyrostli a přeji jim, aby je florbal bavil i v dalších letech. Martin Plucha.

Přípravka
Elévové
Mladší žáci

bahçeşehir evden eve nakliyat

başiktaş evden eve nakliyat

bağcılar evden eve nakliyat

beylikdüzü evden eve nakliyat

bakırköy evden eve nakliyat

başakşehir evden eve nakliyat

bahçelievler evden eve nakliyat

ıspartakule evden eve nakliyat

uluslararası nakliyat uluslararası evden eve nakliyat uluslararası nakliyat uluslararası evden eve nakliyat ev depolama ev eşyası depolama istanbul eşya depolama yurtdışı kargo uluslararası kargo firmaları uluslararası kargo taşımacılığı uluslararası ev taşıma uluslararası eşya taşımacılığı uluslararası ev taşıma uluslararası nakliyat uluslararası evden eve nakliyat
escort bursa escort gorukle
ankara escort
İngilizce Türkçe çeviri siteleri kullanıcıların metinleri veya belgeleri yükleyerek anında tercüme yapmalarını sağlayan platformlardır Genellikle temel çeviri ihtiyaçlarını karşılamak için kullanılır ve geniş bir kullanıcı kitlesine hizmet verir. Ancak, tam anlamıyla doğru ve dilbilgisine uygun çeviriler için profesyonel çeviri hizmetlerine başvurmak daha güvenilir olabilir. Bu siteler, hızlı ve pratik bir çözüm sunarken, özellikle hassas veya teknik metinlerin çevirisinde profesyonel bir çevirmenin becerileri ve deneyimi gerekebilir.ingilizceturkce.gen.tr
Spanish to English translation involves accurately conveying not only the words but also the meaning, tone, and cultural nuances of the original text. Skilled translators proficient in both Spanish and English are essential to ensure accurate and effective translations. They must have a deep understanding of both languages' grammar, vocabulary, and idiomatic expressions to deliver high-quality translations. Spanish to English translation is widely used in various fields, including business, literature, media, and international communication. It plays a vital role in enabling cross-cultural understanding and facilitating global interactions.spanishenglish.net