Oslabené dorostenky dvakrát prohrály

Do Týna nad Vltavou nás přijelo díky zásahu jarních prázdnin, nemocí a zranění jen sedm statečných. Jelikož jsme byly bez zraněné brankářky Lenky Faltusové, které takto přejeme brzké uzdravení, musely jsme rozlosovat, kdo bude chytat. Pobyt v bráně vyhrála naše útočnice Pavča Kozáková, která se tohoto úkolu zhostila s bravurou.

FBC United – FBC Štíři 9:4

Jako první jsme nastoupily proti silnému soupeři. Poslední zápas s nimi skončil remízou. To nám dodávalo odvahu. Ale hned ve třetí minutě hry se síťka za zády naší gólmanky rozvlnila. Nepřestaly jsme pochybovat o našich schopnostech a hrály jsme dál. Jediný gól, který jsme v první třetině daly, přišel v osmé minutě. Po nahrávce Tušlové skórovala Bára Holmanová. I přes to jsme třetinu prohráli 4:1. V následující části jsme vedly 1:0, když ve druhé minutě přispěla svým gólem Anička Tušlová. Bohužel pro nás přišly ještě další dvě branky. Stav po druhé třetině – 6:2 pro soupeře. Avšak nevzdáváme se! Do třetí třetiny proto vlítneme s větším nasazením. Hned ve druhé minutě střílí gól Andy Oušková za pomoci kapitánky Týny Středové. O minutu později dostala míček za brankovou čáru protihráčů Eliška Zimová s asistencí Káti Janošťákové. Naděje se vrací. Naše gólmanka i přes její obrovský strach podává výborné výkony. Ale ani díky tomu a naší bojovnosti se neubráníme dalším třem gólům. I přes prohru 9:4 odcházíme z haly s dobrým pocitem.

SK Mladých Nadějí – FBC Štíři 2:1

K druhému zápasu nastupujeme s nadějí získat nějaké body. První třetinu se zahříváme a dohráváme ji bez vstřelené branky. Hned na začátku druhé třetiny posílá náš tým do vedení Eliška Zimová, načež mezi spoluhráčkami zavládá radost. Avšak trochu usínáme na vavřínech a čeká nás za to odměna v podobě míčku v naší bráně. Soupeři střílí ještě jednu branku, naštěstí až po hvizdu píšťalky rozhodčího. V poslední třetině se snažíme zvednout skóre, ale stále se nám to nedaří. Čím dál, tím víc je na nás znát únava. Dostáváme šanci-budeme hrát přesilovou hru. Ale ani tato příležitost se nám nevydaří a sami dostáváme gól. Do konce zápasu už s tím nic nezmůžeme a prohráváme 2:1. Odjíždíme tedy domů s prázdnou.

Napsat komentář