Starší žáci B dvakrát vysoko prohráli

FBC Štíři České Budějovice B – FBC Slovan Jinřichův Hradec

Do utkání jsme vstoupili plně odhodlaní získat tři body. A zprvu to tak opravdu vypadalo. Soupeře jsme tlačili a pravidelně ohrožovali hradeckou svatyni. Bohužel bez gólového efektu. Když poté z ojedinělého protiútoku udeřil Jindřichův Hradec. Více se již do první třetiny nevešlo. Do té druhé jsme šli s cílem proměnit nějakou ze svých šancí, pokusit se vyrovnat a přiblížit se vítězství v tomto zápase. Bohužel se štírští forvardi předháněli kdo spálí větší šanci a tak začal za delší konec provazu tahat Jindřichův Hradec, který nám dal lekci produktivity a v rozmezí deseti minut udeřil dokonce sedmkrát! Snížit pak ještě dokázal Půlpytel, přesto neodvrátil hrozivé skóre 1:7. Úkol v poslední periodě byl jasný. Pokusit se ještě utkání zdramatizovat. A to se nám také dařilo, když se v rozmezí dvou minut trefili Dvořák, Strýhal a mladší žák Vácha. Bohužel to bylo v tomto zápasu ze štírské strany vše. Hradec ještě přidal další čtyři branky a v tomto duelu se po zásluze mohl radovat z vysoké výhry.

Komentář trenéra Jakuba Junga: „Do zápasu jsme vstoupili ukázkově. O osudu utkání rozhodla první třetina, kdy jsme se nedokázali střelecky prosadit. Škoda také nevyužitých šesti přesilových her.

FBC Štíři České Budějovice B – FBC Spartak Kaplice

Druhé utkání mělo jasného favorita a tím byl Spartak. Svoji roli začal poměrně brzy naplňovat a hned v první třetině si vypracoval velice slibný náskok 5:1.  Když se dokázal prosadit jen Štír Jakub Strýhal. Druhá třetina ovšem přinesla nejlepší momenty ze strany budějovických. V ni dokázali soupeře jednoznačně přehrát. Zlepšená hra na hranici brankoviště přinesla dvě branky do sítě Kaplice. Postarali se o ně Půlpytel a Valenta. Zaskočená Kaplice dokázala v této třetině jen jednou skórovat a utkání bylo stále otevřené. Bohužel na dobrou druhou třetinu nedokázali štírští navázat a Kaplice se opět dostala do herní pohody a na hřišti jasně dominovala. Svoji premiérovou branku v letošním ročníku zaznamenal Zeman. Na jeho zásah už ale nedokázal nikdo ze Štírů navázat a utkání skončilo 11:4 pro Kaplici.

Komentář trenéra Jakuba Junga: „Z utkání bych vyzdvihl hlavně výkon v druhé třetině, kde tým doplněný o šest mladších žáků ukázal své možnosti. A na tom by se mělo do budoucna stavět.

Sestava: Szeindrei, Pražák, Würstl, Hrouzek, Drobiš, Vácha, Zeman, Dvořák, Půlpytel, Gucko, Schreib, Valenta, Strýhal, Šulista.

Napsat komentář