Poborský a Mach na tréninku Štírů

Nevšední trénink prožili florbalisté na vozíku z českobudějovických Štírů. Na jejich trénink totiž dorazili dva skvělí sportovci. Fotbalová legenda Karel Poborský a opora Jihostroje Radek Mach.

Českobudějovickým florbalistům na vozíku pomalu finišuje jejich příprava na extraligové play-off, které se uskuteční ve Sportovní hale v Českých Budějovicích od 9. do 11. června. Součástí celého programu bude také miniturnaj hokejových, fotbalových a volejbalových osobností. A to jak let současných, tak minulých.

Jelikož není florbal na vozíku zrovna jednoduchým sportem, musí si ho osobnosti přijít osahat. Mezi prvními byli Karel Poborský a Radek Mach. Předběhli je pouze zástupci fanoušků Pavel „Pajky“ Vágner a Jan Čipera.

„Hrozně mě to chytlo. A to dokonce až tak, že jsem si z toho udělal puchýř. To mě pak zastavilo, ale jinak to bylo hrozně fajn,“ sdělil Mach. „Tento sport je fyzicky hodně náročný na oblast rukou a zad, na což nejsem úplně zvyklý, takže se únava začala objevovat velmi rychle a dodnes mám puchýře,“ doplnil ho Poborský.

„Největší problémy mi dělalo udávat tempo vozíku, zároveň ho řídit a hrát hokejkou. To už chce hodně tréninku,“ odhalil svůj největší problém Poborský. S problémy se potýkal také blokař Jihostroje. „Nejhorší bylo zatáčení doprava. Když člověk drží hokejku jenom v pravé ruce a je zvyklý ji normálně držet jinak, tak je to obtížné. Jinak ale v pohodě,“ dodal.

Poborský také sdělil, proč se rozhodl vůbec turnaje zúčastnit. „Mojí motivací bylo vyzkoušet si další sport s hráči na nejvyšší úrovni tohoto sportu. A byl to opravdu velký zážitek. Musel bych hodně trénovat, abych se jejich úrovni přiblížil,“ řekl Poborský.

Pro oba borce to byla první zkušenost s něčím podobným, ale oba už se těší na samotný turnaj, který se odehraje mezi soubojem o třetí místo a zápasem o titul. Už ale tento čtvrtek zavítají na trénink vozíčkářů bývalý gólman a mistr světa Roman Turek, jeho následovník Ondřej Bláha a útočník Dynama Richard Kalod.

Napsat komentář