Pohár: muži i ženy postupují

O víkendu byly na programu utkání Poháru České pojišťovny mužů i žen. A zástupcům Štírů se dařilo velmi dobře. Muži vyřadili prvoligový Pelhřimov a jsou již ve čtvrtém kole. Ženy navíc postoupily ze druhého místa ve skupině také do další fáze soutěže.

Muži

První domácí zápas v sezoně a první domácí vítězství (celkově již šestá výhra v sezoně v řadě) znamená, že Štíři postoupili do čtvrtého kola Poháru České pojišťovny. Přes prvoligový Pelhřimov Jihočeši prošli do další kola po výsledku 9:7 a ve čtvrtém kole je čeká další prvoligový tým, navíc loňský finalista 1. ligy a účastník baráže o extraligu, pražský Start98. Štíři si tohoto soupeře pamatují velmi dobře. V předloňské sezoně s ním bojovali v baráži o první ligu, ale nakonec v sérii odešli poraženi 0:3 na zápasy. Nyní chtějí soupeři porážku oplatit a postoupit v soutěži dále. Utkání se hraje již tento čtvrtek 17. září od 20:15 ve Sportovní hale v Českých Budějovicích. Všichni fanoušci Štírů jsou na utkání srdečně vítáni.

Ženy

Štírky v poháru rovněž postupují. Nejprve sice první utkání ve skupině v DDM Praha 10 ve skupině prohrály 0:5, ale poté porazily prvoligovou Jaroměř 5:3 a v neděli zvládly i dvě jihočeská derby – Jindřichův Hradec přehrály 5:4 a Tábor 1:0. Ze skupiny tak postupují z druhého místa a v dalším kole je čeká jeden z favoritů první ligy FbC Panthers z Prahy. Pokud by se Štírkám povedlo zvítězit, ve 3. kole by pak přivítaly na domácí půdě přední extraligový tým FBŠ Bohemians Praha. Datum utkání s Panthers ale dosud ještě nebylo stanoveno.

Napsat komentář