Pohár: ženy se těší na Tatran, muži končí

O uplynulém víkendu začala pro Štíry nová florbalová sezona 2014/15. Pohárová utkání České pojišťovny čekala na muže i ženy. Muži překvapivě prohráli na hřišti Strakonic ve třetím kole, kam byli nasazeni. Zato ženám se dařilo více než dobře. V derby přehrály United, zastřílely si proti týmům Divokých koček i Kralupům nad Vltavou a nestačily jen na Plzeň. V součtu to znamenalo postup ze druhé místa a ve druhém kole se tak mohou těšit na extraligový Tatran Střešovice! Bude to poprvé, co Štírky přitáhnou do Sportovní haly v ČB extraligové soupeřky.

Muži A

Pohár pro muže rychle skončil. Štíři proti Strakonicím doplatili na nerozehranost a neproměňování vyložených šancí ve třetí třetině. Po dvou třetinách vedly Strakonice 3:2. V poslední periodě si Štíři vytvořili obrovský tlak, brzy vyrovnal Jurčík, ale další gól se Štírům dát nedařilo. Havelka s Hejplíkem několikrát nedokázali zakončit do prázdné branky, Malý střílel jen do tyče a další dobré střely Tomšíčka a dalších se neujaly. Utkání tak dospělo do prodloužení. V něm byli šťastnější domácí, když z ojedinělé šance ve třetí minutě prodloužení zápas rozhodli. „Nic se neděje, sezona se letos bude rozhodovat jinde,“ komentoval výsledek bezprostředně po zápase trenér Štírů Jiří Kratochvíl. Naznačoval tím, že v letošní sezoně mají Štíři za cíl opět bojovat o postup do první ligy. Boj začíná prvním utkáním Národní ligy již v neděli 21.9. na hřišti Králova Dvora.

Ženy A

To byla jízda! Štírky vstoupily do pohárové soutěže ve velkém stylu. Nejprve si v sobotu poradily s dalším českobudějovickým týmem United 3:1 a Divoké kočky porazily jasně 10:1. Ve střeleckých hodech pak pokračovaly i v neděli proti Kralupům nad Vltavou, když zvítězily 7:1. Až v posledním utkání nestačily na prvoligovou Plzeň a vítěze skupiny poměrem 2:9. I tak se ale jedná o nejlepší výsledek štírských žen v pohárové soutěži v klubové historii. Postupem ze druhého místa si tak zajistily odměnu v podobě utkání s extraligovým Tatranem Střešovice na domácí půdě ve druhém kole. Duel se odehraje v termínu 18.9. – 5.10. Přesné datum ještě nebylo stanoveno, ale s největší pravděpodobností to bude nějaké úterý. Proto si již teď dělejte čas a přijďte fandit!

Napsat komentář