Štíři prožili léto plné florbalu

Florbalisté Štírů z Českých Budějovic se i o prázdninách věnovali florbalu naplno. Pravidelné soutěže sice startují až v září, ale Štíři pro své hráče uspořádali několik velmi podařených akcí. Mezi ně se řadila červencová soustředění, největší florbalové turnaje na světě  – Prague Games pro mládež a Czech Open pro dospělé, letní florbalová škola či pravidelná letní příprava elitních týmů. A Štíři nezaháleli ani na přestupovém poli.

Prázdniny první červencový týden odstartovalo tradiční letní soustředění v Horní Stropnici pro kategorie mladších žáků a elévů.„Soustředění se vydařilo. Kromě florbalových činností jsme se věnovali i koordinačním cvičením, dalším kolektivním sportům a na programu byla i celotáborová hra či noční stezka odvahy,“ uvedl šéftrenér klubu Lukáš Malý.

Již následující týden mladí Štíři doplnění i o některé hráče z dalších jihočeských klubů odjeli do Prahy na kvalitně obsazený turnaj Prague Games. Štíři startovali ve třech kategoriích – starší žáci (B15), junioři (B18) a dorostenky (B16). Nejvíce se dařilo starším žákům. Ti po postupu ze skupiny došli až do čtvrtfinále, když třikrát vyhráli v play-off až na nájezdy. Překonali tak klubové maximum z tohoto turnaje, kterým bylo loňské osmifinále. „Kluci si turnaj skvěle užili. Navíc dokázali porazit týmy ze Švýcarska i Švédska. Jen škoda, že jsme ve čtvrtfinále o gól prohráli se Švédy. Mohli jsme si domů odvézt medaile, ale i tak jsme s turnajem spokojení,“ poznamenal Malý, který turnaj ze štírské strany organizoval.

Třetí prázdninový týden se Štíři sešli opět v Horní Stropnici. Tentokrát zde měli soustředění starší žáci, dorostenci, junioři, dorostenky a juniorky. Navíc od víkendu se tu připravoval i mužský A-tým hrající od nadcházející sezony nově vzniklou Národní ligu. „Pro mladé hráče bylo velkou motivací vidět, jak se áčkaři připravují na sezonu,“ všiml si Lukáš Malý.

V srpnu vyrazili do Prahy muži na tradiční Czech Open. V sestavě chyběly opory Lukáš Malý nebo Ondřej Havelka, zato se v ní objevila nová jména Michal Hanzlík, Tomáš Zavacký, Tomáš David i Tomáš Švehla. „Všichni nováčci předvedli dobré výkony a rychle zapadli do týmu,“ hodnotil trenér Jiří Kratochvíl. Mužstvo vypadlo ve 3. kole po porážce 4:5 od Lotyšů. „Kdybychom došli o kolo dál, byl bych s turnajem maximálně spokojený,“ doplnil Kratochvíl

Poslední prázdninový týden se pak v Českých Budějovicích uskutečnil další ročník Letní florbalové školy, nebo-li příměstského kempu, kdy děti od rána sportují a odpoledne si je vyzvednou rodiče. „Na kempu jsme měli přes dvacet dětí,“ doplnil Malý.

Celé léto samozřejmě běžela letní příprava elitních kategorií, kterým se blíží start nové sezony. O nadcházejícím víkendu rozehrajípohárová utkání muži i ženy. A-tým mužů je nasazen do třetího kola a v neděli 14. září od 15 hodin bude o další postup bojovat ve Strakonicích. V poháru budou chtít Štíři navázat na loňské velmi úspěšné tažení až do čtvrtfinálové skupiny, ve které se pak doma utkali s extraligovými Otrokovicemi a Brnem. To ženy čeká o víkendu teprve první kolo, které se odehraje skupinovým systémem v sobotu i v neděli.

Štíři v létě nezaháleli ani na přestupovém poli. Jako nejlepší klub v kraji přilákali do svých řad několik nadějných hráčů z kraje. Z  United ČB přicházejí hráči Tomáš David, Jiří Kohnheiser, Tomáš Švehla a Tomáš Zavacký, který od zimy ve Štírech hostoval. Také Petr Blažek z Tábora již minulou sezonu za Štíry hrál jako hostující hráč a letos do Štírů definitivně přestoupil. Stejný je i případ ostrostřelce Michala Měřičky z Písku, se kterým přichází ještě jeho kamarád Michal Hanzlík. „Všichni projevili chuť hrát vyšší ligu a v přípravě bojují o místo v sestavě,“ řekl trenér A-týmu Jiří Kratochvíl k nováčkům.

Napsat komentář