Poslední turnaj pro mladší žáky

V posledním kole Jihočeské ligy mladších žáků se náš tým zelených představil divákům v hale na SK Meťák České Budějovice. Předchozí turnaj náš tým neodehrál v obvyklé sestavě, ale to tentokrát neplatilo a kluci se chtěli rozloučit výhrou na turnaji. Další motivací bylo překlopit více výher s týmem z Písku na svoji stranu, neboť je to pro nás v rámci Jihočeské ligy nejtěžší soupeř.

Na úvod turnaje se náš tým utkal s domácím týmem a byla z toho jednoznačná výhra 9:0. Kluci se ze začátku zápasu chvíli trápili na malém hřišti, ale díky menším rozměrům hřiště využívali střelbu z každé pozice a postupně skóre narůstalo na konečný výsledek.

Ve druhém zápase nás čekal tým z Jindřichova Hradce. Podle rozměrů hřiště se očekával zápas plný osobních soubojů, a to se potvrdilo. Pro oba týmy bylo těžké dostat se do vyložené šance, a tak se čekalo, kdo z brankářů poprvé kapituluje ze střely ze střední vzdálenosti. Náš tým byl tím, který se jednou střelecky prosadil do přestávky a stejný průběh měla i druhá část zápasu, kdy jsme odskočili na 2:0, což byl i konečný výsledek. Obrana s brankářem opět udržela čisté konto a vše zatím fungovalo ke spokojenosti kluků na hřišti i trenérů na střídačce. 

Ve třetím zápase nás čekal tým z Písku a dosavadní bilance výher a proher byla vyrovnaná, takže se dal čekat napínavý zápas. Dle výsledků v soutěži byl k vidění souboj dvou nejlepších týmů a každý z kluků chtěl tento zápas vyhrát a překlopit více výher na naši stranu. Od začátku to byl jiný zápas než dva předchozí. Soupeř se snažil hrát aktivně, chtěl se dostat jako první do vedení, a nám se tak otvírala okénka v jejich obraně a bylo místo i pro naši kombinační hru. Obrana zvládala řešit útočné akce soupeře a my jsme do poločasu čtyřikrát udeřili z rychlých protiútoku. Po přestávce se situace na hřišti nezměnila a náš tým předváděl nadále aktivní průniky, za které byl odměněn pátým a šestým gólem. V posledních minutách zápasu nás soupeř ještě více zatlačil a podařilo se mu vstřelit dva góly a ke třetímu gólu neměl daleko, když náš obránce míček směřující do branky odehrál z brankové čáry. Ale skóre se již neměnilo a konečný výsledek byl 6:2 pro Štíry. 

V posledním zápase nás čekal tým z Tábora a kluky poslední zápas v této soutěži. Po výborném výkonu v předchozím zápase se náš tým nemohl prosadit díky defenzivní hře Tábora, která se snažila udržet vyrovnaný výsledek co nejdéle a nám chyběla střelba. O přestávce proto přišel apel na střelbu ze střední vzdálenosti. První útok splnil přání trenérů a dva rychlé góly rozhodly o výhře 2:0. Kluci tak oslavili první místo v tomto turnaji. 

Děkujeme pořadatelům za připravený a rozhodčím za skvěle odpískaný turnaj. A samozřejmě v neposlední řadě děkujeme rodičům, kteří nás přišli povzbudit.

Dle výsledků v devíti kolech Jihočeské ligy mladších žáků jsme se stali jediným týmem, který odehrál všechny zápasy v 1. výkonnostním koši a se všemi týmy mají kluci aktivní bilanci výher. Jsou tedy nejlepším týmem Jihočeské ligy mladších žáků!!!

Tým FBC Štíři zelení odehrál 36 zápasů s bilanci 31x výhra, 4x prohra, 1 remíza se skóre 221 : 49.

Štíři zelení: Písek Černí ( 4x výhra, 3x prohra – skóre 22:12 )

Štíři zelení: Jindřichův Hradec ( 4x výhra, 1x prohra – skóre28:4 )

Štíři zelení: Strakonice-Červení ( 5x výhra, 1x remíza – skóre 28:13 )

Štíři zelení: Meťák ( 5x výhra – skóre 32:3 )

Štíři zelení: Florbalová akademie Č.B ( 4x výhra – skóre 28:11 )

Štíři zelení: Štíři žlutí ( 3x výhra – skóre 21:1 )

Štíři zelení: Tábor ( 3x výhra – skóre 16:1 )

Štíři zelení: Štíři modří ( 1x výhra – 8:3 )

Štíři zelení: Milevsko ( 1x výhra – skóre 8:1 )

Štíři zelení: Soběslav ( 1x výhra – skóre 30:0 )