Elévové zakončili ligovou sezónu

V sobotu 20.4.2024 proběhlo poslední ligové kolo. Oba naše týmy cestovaly do Písku, kde proběhl turnaj týmů z prvního koše. Turnaj byl po souhlasu všech týmů obohacen o účast týmu plzeňských Goril. Určitě to bylo zajímavá konfrontace a pro kluky to byla změna. Oba naše týmy ještě kromě Plzně poměřily síly v turnaji s domácím Pískem, Milevskem a Strakonicemi.

Zelený tým pod vedením trenérů Vendy Podzimkové a Radka Stehlíka od začátku turnaje nasadil velmi dobré tempo, kluci měli dobrý pohyb a soupeřům zle zatápěli. Malá kaňka na závěr přišla v posledním utkání proti Písku, kdy se tým nemohl střelecky prosadit, ale i tak to byl velmi kvalitní zápas. Pro tým zelených to byla dobrá generálka na pražský turnaj Tatran Cup.

Modrý tým pod trenérskou taktovkou Dana Placera a Petra Zuba se taky nechtěl nechat zahanbit a každý zápas byl neskutečně odbojovaný. I tým modrých potkal výpadek v utkání shodou okolností opět s Pískem, ale takový je prostě florbal, rychle vedeš a rychle můžeš prohrát. 

Přesto oba týmy na závěr sezony předvedly velmi solidní výkony, které byly podpořeny výbornými výkony našich gólmanů Kuby Maršíka a Péti Nagye.

Děkujeme pořadatelům za hladký průběh turnaje a zejména našim fanouškům za hlasitou podporu. 

Komentář trenérky Vendy Podzimkové: „Náš poslední ligový turnaj proběhl na jedničku. Porovnali jsme síly se soupeřem z jiného regionu, kdy pozvání přijaly Gorily Plzeň. Sobotní den a celkově sezonu jsme zakončili společným přípitkem a pokřikem v šatně. Na závěr bych chtěla poděkovat kolegům trenérům za sezonu a samozřejmě klukům a jejich rodičům. Sezona byla velmi vydařená, kdy se nám povedlo udržet skoro celou sezonu oba týmy v 1. Koši. Hráčům, kteří odcházejí do vyšší kategorie přeji hodně štěstí.“

Komentář trenéra Dana Placera: „Připojím se ke komentáři kolegyně Vendy a také kluky pochválím. Nejen za výkon v posledním turnaji, ale i za reprezentaci klubu v celé sezoně. Myslím si, že u kluků je vidět herní posun. Doufám, že neusnou na vavřínech a budou mít touhu a snahu se dál výkonnostně zlepšovat. Chci velmi poděkovat i rodičům hráčů, že své ratolesti vedou k pohybu a ke sportovní činnosti. Hráčům, co odcházejí do mladších žáků přeji mnoho štěstí a sportovních úspěchů. Ti, kteří zůstávají v kategorii elévů se mohou těšit na další sezonu plnou florbalových zážitků. Samozřejmě musím poděkovat celému trenérskému týmu, který se letos u elévů zapojil, a tím myslím opravdu všechny kolegyně a kolegy napříč celou kategorií. Vážím si moc jejich práce a věřím, že za podpory vedení klubu se zase posuneme o něco dál v naší práci. Všem moc díky.“

Sestavy týmů:

Zelený tým: Maršík – Tůma, Míchal, Panicucci, Hrnčíř, Sejk, M. David( Davído), Čaloun, Stehlík

Modrý tým: Nagy – Kočí, Wagner, M.David, Placer, Trnka, Kozák, Kubeš, Kouba, Beránek