Poslední zápas v roce 2019 junioři zvládli

Ještě tři dny před Štědrým dnem čekal na juniory zápas 1. ligy. A mladí Štíři si nadělili pod stromeček 3 body za výhru 4:2 nad Jindřichovým Hradcem. Díky tomu si upevnili pozici pro play-off.
Štíři se ujali vedení už ve 2. minutě, kdy celé hřiště prošel Lukáš Tinavský a úspěšně prostřelil i hostujícího gólmana. V 9. minutě ten samý hráč po secvičené akci v přesilové hře zvýšil na 2:0. Domácí byli v první třetině lepší, ale víc gólů z toho už nevytěžili. Po přestávce se hosté z Hradce zlepšili a těsně před polovinou utkání snížili na rozdíl jedné trefy. Štírům se podařilo rychle odpovědět brankou Davida Přecha a přestože hosté za osm vteřin odpověděli gólem na 3:2, ještě v téže minutě se opět prosadili i domácí. Lukáš Fořt nakonec ve 33. minutě uzavřel gólový účet utkání. Ve třetí části totiž ani jeden tým nevyužil nabídnutou přesilovou hru a i další šance pochytali brankáři.

Komentář trenéra Jiřího Kratochvíla: „Jsem rád za tři body, které jsme podle mě brali zaslouženě. Vedli jsme prakticky od samého začátku až do konce a vždy jsme dokázali zareagovat na gól soupeře. Tabulka skupiny Východ je pořád kolem nás vyrovnaná a v novém roce bude potřeba posbírat další výhry, abychom měli dobrou pozici pro play-off.“

Statistiky utkání najdete zde:

https://online.ceskyflorbal.cz/20192020/online-272356.htm