Prague games – den čtvrtý

I v pátek pokračoval letošní ročník druhého největšího mládežnického turnaje na světě vyřazovacími boji. Popravdě většina hráčů asi počítala s tím, že ráno již budeme vyrážet domů, či že se zápasů zúčastníme jen pasivně jako diváci. Jenže mladší družstvo možná překvapivě porazilo ve čtvrtek večer Český Těšín v 1. kole play-off, a tak je v pátek ve 14:00 čekalo kolo druhé. Po celý den je pozorně sledovali i jejich starší spoluhráči z B16, kteří již v turnaji dál nepokračovali.

FBC Štíři ČB B15-TJ Znojmo 4:2
Štíři vstoupili do zápasu, jak nejlépe mohli, když již v DESÁTÉ vteřině skóroval kapitán Perek po spolupráci s Cahou! Stav 1:0 bohužel vydržel jen do konce druhé minuty, kdy se znojemským podařilo vyrovnat. Zápas pokračoval poměrně vyrovnaně dál, až v desáté minutě přiklonil skóre zpět na stranu Štírů Caha. To však opět vydrželo jen chvíli a za minutu a půl soupeř znovu vyrovnal, a tak byl stav po první půli 2:2.
Ve druhé půli se Štíři často dostávali pod tlak, ale stejně často hrozili z rychlých protiútoků a tak mohl v čase 21:32 poslat svůj tým znovu do vedení Caha. Nezabránili tomu ani protesty protihráčů ohledně toho, zda míček překročil brankovou čáru, neboť rozhodčí stál blízko a celou situace dobře viděl a posoudil. Soupeř se ještě mocně snažil vyrovnat, avšak jeho snahu definitivně utnul, hádejte kdo 🙂 Byl to potřetí v zápase ostrostřelec David Caha. Na konečném výsledku 4:2 už nic nezměnila ani závěrečná hra Znojma bez brankáře a Štíři slavili postup dál. Vyřadili tak soupeře, jehož A-tým hraje první ligu. Tedy o jednu úroveň výš než štírské áčko.

FBC Štíři ČB B15-FBK Devils Sokol Valašské Klobouky 2:3
Štíři vstoupili do zápasu aktivně, jenže ve čtvrté minutě byl vyloučen Caha. Kloboukům se nakonec podařilo přesilovou hru využít a od té chvíle v zápase dominovali. V sedmé minutě dvěma šťastnýmý zásahy navýšili Valaši na až na 3:0. To však Štíry nijak nezlomilo, bojovali dál a v čase 10:40 snížil Jirkal po asistenci Michaela Jirků. Po první půli tak nic nebylo ztraceno a bylo jasné, že nás čeká ještě zajímavý druhý poločas.
Tak se i stalo a Budějovičtí byli po většinu poločasu aktivnějším týmem. Jejich velkou snahu korunoval v čase 24:48 Caha. Do konce zbývalo pět minut a všichni věděli, že to bude ještě velké drama. Tlak Štírů byl opravdu silný a byli to opět Perek a Caha, kdo byli u největších šancí. Druhý jmenovaný dokonce dvakrát nastřelil tyč, ale gól se již vstřelit nepodařilo a tak soupeř slavil těsné vítězství 3:2. Zápas byl však velmi vyrovnaný a Štíři rozhodně neudělali ostudu. Spíše právě naopak. Tento zápas vstoupil do dějin Štírů jako ten, který byl poprvé přenášen živě na ustream.tv.

Komentář Pavla Válka: „Škoda tří gólu v úvodu utkání, my se ale nevzdali a soupeře drtili. Na konci jsme dvakrát nastřelili tyčku. Nedá se nic dělat, vyhrát může jen jeden.“

Komentář Václava Bícy z tribuny ke dvěma nastřeleným tyčkám v závěru zápasu: „No to si dělá srandu…“

Strakonice s Tadeášem Melíškem bohužel v pátek prohráli v 1. kole play-off s BILLY BOY Mladá Boleslav black 5:0, a v turnaji tak dál nepokračovali. Tadeáš se tak stal jasně s devíti kanadskými body nejproduktivnějším hráčem Strakonic.

Po konci osmifinálového zápasu s Klobouky jsme se nejprve rozloučili s Pavlem Válkem, který mířil domů do Opavy. Zbytek výpravy si na hotelu vyzvedl věci a ve 22:15 nasedl do vlaku směr České Budějovice, kam jsme dorazili krátce před jednou hodinou ráno.

Děkujeme všem za pozornost při sledování zpravodajství z Prague games 2013, i všem kdo ho pomáhali tvořit. Stále ještě sledujte náš YouTube kanál ŠTÍŘI TV, kde se postupně objeví další zápasové sestřihy a rozhovory.

Z Besednic Martin Řehout

Napsat komentář