Prague games – den třetí

Dalším dnem pokračovaly Prague games 2013. Dohrát se měly základní skupiny a na programu byly i první zápasy play-off.

Kategorie B15

FBC Štíři ČB – Torpedo Havířov 1:4

V případě výhry v prvním dnešním zápase by měli Štíři naději na lepší umístění ve skupině. V první půli jejich šance na výhru držel skvělý Honza Vaníček v bráně. Bohužel budějovičtí nevyužili šance a soupeř, který postupně dominoval, se ujal vedení 2:0. V našem oslabení snížil Šimon Perek, ale havířovští si dvěma přesnými zásahy nenechali vítězství uniknout. Naši neschopnost dát gól okomentoval střelec David Caha slovy: „Kdyby mi nešlápl na čepel tak bych to dal“

FBC Štíři ČB – PSKC Okříšky 0:6

Poslední zápas ve skupině prakticky neřešil naději na lepší umístění. Někteří hráči pomáhali našim spoluhráčům z B16 na utkání s věhlasným švédským celkem Pixbo. Sice skóre neodpovídá průběhu utkání, ale kdybychom proměňovali nabízené šance, určitě by se jevily naděje na lepší výsledek.

FBC Štíři ČB – FBC Český Těšín 3:1

Na toto utkání jsme nastoupili v plné polní. Vše co mělo ruce nohy tak dojelo na halu ČVUT a pokusilo se o postup do dalších vyřazovacích bojů. Utkání Štíři začali dobře a vypracovávali si šanci za šancí, jenže se opět nedařilo přelstít soupeřova gólmana. Naštěstí převahu dokázali přeměnit v góly a zápas bezpečně vyhrát.

Komentář: „Zapomeňme co se stalo v základní skupině. V play–off se rozhodne, zda byl turnaj úspěšný…“ dodal trenér Pavel Válek

Další program:

14:00 FBC Štíři ČB – TJ Znojmo, 14:00, SH Jižní Město.

Kategorie B16

FBC  Štíři ČB B16-Kärra IBK 5:2
Posílení o hráče z mladšího týmu, jež čekal první zápas až odpoledne, a s jasným cílem porazit švédského soupeře, vyrazili Štíři na první dnešní utkání, jež začínalo již v 8:00. Hned cestou se však vyskytl problém, neboť jsme nemohli najít halu. To se nakonec povedlo a zápas jsme stihli.
Hned od začátku se budějovičtí chytili a již po třech minutách jsme vedli zásluhou střelce Bícy a nahrávajícího Kadlece. První půle tak skončila 2:1 když se v osmé minutě trefil Caha, jemuž přihrával Štěpka a následně soupeř snížil.
Druhá půle pokračovala v podobném duchu. Trefili se Podlaha (Völfl), Perek a z trestného střílení opět Caha. V samém závěru soupeř upravil na konečných 5:2.

FBC  Štíři ČB B16-FC Helsingborg Black 4:7
Stejně jako opět museli před zápasem Štíři měnit dresy za bílé, tak tentokrát vyměnili i gólmana a do brány nastoupil premiérově na PG Řehout. Zápas proti nejsilnějšímu týmu naší skupiny jsme asi překvapivě začali opravdu dobře, a díky gólu Cahy, krásné střely Völfla pod břevno (Strýhal), a zásahům Kadlece a Bícy (Štěpka) jsme vedli po poločase již 4:1.
Stejně aktivně a s velkou chutí přidat další góly jsme nastoupili i do půle druhé. Obraz hry byl podobný, šance byly na obou stranách, avšak zatímco střelecká muška Štírů kamsi zmizela, švédští hráči se začali trefovat. Postupně vyrovnali a nakonec zcela otočili zápas na konečných 7:4. Velká škoda. Štíři tak ukončili své působení v základní skupině na 3. místě.
Komentář Václava Bícy: „Prospali jsme konec…“

FBC  Štíři ČB B16-Pixbo Wallenstam IBF 4:12
V prvním kole vyřazovací části jsme se utkali s tímto známým švédským týmem. Utkání začalo celkem vyrovnaně. Soupeř se poprvé trefil až v 6. minutě, ale ani ne o minutu později již vyrovnával Štěpka po spolupráci s Kadlecem. Následně se však soupeř vzchopil a spustil brankovou smršť, které nedokázal zabránit ani Sláma, jež v tomto zápase opět nastoupil do brány Štírů. V půlce druhého poločasu za stavu 9:1 již byl zápas prakticky rozhodnut. Oba týmy postupně vystřídali gólmany a utkání se dohrávalo. Štíři však neodešli se sklopenou hlavou a dokázali za záda švédského náhradníka poslat postupně ještě tři góly (2x Caha, 1x Kadlec). Své působení na turnaji tak tým B16 uzavřel porážkou 12:4.

Strakonice se Štíry Melíškem v Mojžíšem dnes zvítězili 6:4. Zatímco druhý jmenovaný se podle našich informací zranil a je mimo hru, Tadeáš si připsal opět 4 kanadské body a je na děleném třetím místě v žebříčku kanadského bodování kategorie B18 a navíc nejproduktivnějším hráčem Strakonic.

Sledujte dál náš YouTube kanál, Facebookovou stránku klubu, fanklubu i tento oficiální web.

Z Prahy Martin Řehout

Napsat komentář