Předsezonní rozhovory s trenéry: Daniel Placer

Jedna z nejvýraznějších trenérských postav klubu se jmenuje Dan Placer a je spjat s kategorié elévů. Přečtěte si, co říká před novou sezonou.

Jak se těšíš na novou sezonu?
Na novou sezonu se těším, budeme mít přihlášené tři týmy do soutěže pořádané unií v kategorii elévů, takže nás čeká pořádná porce zápasů a turnajů. Samozřejmě nás v nové sezoně čeká i oblíbená série OFL turnajů pořádaných naším klubem. Těším se taky na spolupráci s mými trenérskými kolegy a věřím, že naše trenérské řady úspěšně rozšíří nějaký nový trenér, například z řad rodičů.

Jak vypadalo léto tvého týmu?
Kategorie elévů nemá ještě klasickou letní přípravu, jako mají starší kategorie, ale to neznamená, že by hráči nic nedělali. V červenci se mnoho hráčů zúčastnilo již tradičního soustředění v Horní Stropnici, kde se pořádně zapotili v místní sportovní hale i venku. Další akce, na které budou elévské naděje pilovat své dovednosti a fyzičku, bude na konci srpna příměstský kemp, který bude opět v areálu ZŠ Vltava. Umíme tam vytvořit perfektní podmínky pro všechny tréninkové aktivity. Jinak předpokládám, že hráči na sobě přes léto pracovali individuálně a netrávili čas jen u kompů a mobilů.

Na čem budete nejvíc pracovat?
Budeme rozvíjet pohybové schopnosti hráčů, zapracujeme na fyzičce, také formou různých her budeme rozvíjet kreativitu hráčů, a chceme na různých akcích také řádně stmelit kolektiv hráčů, aby opravdu všichni táhli za jeden provaz a byli prostě jeden tým – tým FBC Štíři.

Jaké máš cíle pro sezonu? Osobní i týmové?
V příští sezoně se chci zaměřit na rozvíjení samo rozhodovacích schopností hráče, zejména rozvíjet jeho herní kreativitu a pohybové dovednosti tak, aby potom trenéři ve starších kategoriích mohli navázat na naši práci a byli jsme schopni vychovávat rozdílové hráče, kteří nám třeba v budoucnosti vybojují i Superligu. Jinak nechci klást nějaké nereálné cíle. Chci, aby na našich hráčích bylo vidět nadšení, zápal pro hru a trénování, aby si tréninky i turnaje užili. Nechci hráče tlačit v této kategorii jen do nějakých super výsledků v zápasech, pokud to kluci nevypustí, tak i prohra v zápase může být výhrou. Zároveň chci, aby hráči měli dobré výsledky ve škole, což budu pravidelně kontrolovat.