Předsezonní rozhovory s trenéry: Ludvík Šibřina

Jak se těšíš na novou sezonu?
Od nové sezony očekávám mnohé. Do sezony 2017/18 jsme přihlásili do ČFBU soutěž přípravek, což pro nás jako klub bude další nová zkušenost a soutěž, do které se zapojíme. V této soutěži se setkáme s notoricky známým systémem 3+1. Bude to vynikající zkušnost pro mladé hráče přípravky, jak se připravit na turnaje v elévech.

Jak vypadalo léto tvého týmu?
Léto těch nejmenších bylo hlavně v roli „individuální přípravy“. Hlavně na zahradách, hřištích, chatách, bazénech, výletech a vlastně všude tam, kde je kousek volného prostoru a minipřípravkáři a přípravkáři se zde pořádně vyřádí. V polovině července nás čekalo každoroční soustředění v Horní Stropnici, kde jsme trénovali florbalové dovednosti, pilovali fyzičku a hlavně zažili kopec srandy a utužili mezi sebou vztahy. Příští týden se začneme scházet pravidelně na florbalové škole, kterou pořádá náš klub. Poté od 4. září začne opět klasická sezona.

Na čem budete nejvíc pracovat?
Jakožto, nejmladší skupina celé mužské složky týmu, budeme pracovat na všem co s florbalem souvisí. Fyzička, ovládání balonku, týmová komunikace a spolupráce na hřišti i mimo něj. A hlavně budeme pracovat na tom, aby nás florbal bavil a pořádně jsme si ho užívali.