Přípravka přivezla stříbro z neoficiálního MČR!

K prvnímu neligovému turnaji vyrazili také kluci z přípravky. Výlet do hlavního města přinesl obrovský úspěch, nejmenší Štíři vybojovali stříbrné medaile.
Do prvního zápasu proti Skutči vlétli Štíři famózně. Po první minutě vedli již 3:0, i přes krátký výpadek koncentrace si kluci připsali první výhru 11:5. Po krátkém odpočinku přišla na řadu velká přetahovaná s Olomoucí, skóre se přelévalo ze strany na stranu, bohužel pro Štíry nakonec zůstalo na straně Olomouce 3:4. Kluci zakončili sobotní program vysokou výhrou nad domácím Chodovem 10:0. Část kluků vyrazili oblíbeným metrem na autobus zpátky do Českých Budějovic, ostatní zůstali v Praze s rodiči.
V neděli se „Budějcká“ část brzy ráno potkala na nádraží a vyrazila k bojům o medaile. V posledním zápase skupiny na Štíry čekala pražská děvčata z Dvojky. Štíři dlouho nemohli najít recept ke vstřelení branky. Nakonec ho k radosti největšímu kotli v hale našli a zvítězili 5:3. V semifinále narazili na Skuteč. Kluci předvedli gólovou smršť a po vítězství 9:1 hladce postoupili. V souboji o zlato se dle očekávání potkali s Olomoucí. Začátek zápasu patřil Štírům, bohužel žádná z nadějných šancí nenašla tížený cíl a jak to bývá, skóroval soupeř a hned dvakrát. Štíři dokázali srovnat krok, jenže po přestávce soupeř zase odskočil do dvoubrankového vedení. Borci se štírem na hrudi se hnali za vyrovnáním. Gól se však povedlo procedit až v poslední minutě hry a na další již nezbyl čas. I přes pár slziček klukům brzy došlo, že i stříbrné medaile jsou úspěch!

Komentář trenéra Víti Strouhala: ­­„Když jsme dostali pozvánku na neoficiální MČR do Prahy, měl jsem radost, ale zároveň trošku obavy z vícedenního turnaje. Nakonec se přihlásilo méně týmů a hrálo se pouze v sobotu a v neděli. I tak někteří zůstali díky rodičům v Praze a s ostatními jsme jeli na noc domů. Věřím, že příště už budeme spát v Praze všichni 😊. Turnaj byl pro kluky skvělým zážitkem, ať už díky skvělému kolektivu nebo našim fanouškům, kteří ovládli pražskou halu. Výsledky a radost z florbalu mě pouze utvrdili, že v přípravce máme skvělý tým, plný několika nadějných florbalistů. Doufám, že kluci u sportu s děrovaným míčkem dlouho vydrží a zážitků z podobných turnajů budou mít ještě mnoho.  Děkuji všem.“

Zdroj fotek: https://www.flickr.com/photos/195684668@N08/albums/72177720298951907/with/52074364431/