Přípravka v Písku stříbrná

V pátek byla oficiálně ukončena sezóna přípravek a elévů. Přesto se hned v sobotu vydala přípravka na poslední letošní turnaj do Písku, kde se konal turnaj s názvem Pohár královského města Písku.
Turnaje se zúčastnilo šest týmů, pět bylo tradičních jihočeských soupeřů jako Strakonice, Meťák, dva domácí týmy a Štíři. Pozvání pořadatelů přijal i jeden pražský tým Tatran Střešovice.

První utkání sehráli Štíři proti domácím Žralokům. Jako na většině turnajů se vstup do turnaje nepodařil. Druhý zápas kluky čekala velká neznámá a zápas na který se nejvíc těšili – Tatran. Jihočeši rychle prohrávali 0:2 a vypadalo to na další turnajovou porážku. Štíři ale nesložili zbraně, konečně zahnali gólový půst a třemi góly dokázali zvítězit. Do dalšího zápasu proti Strakonicím si kluci přenesli gólové hody a brali tři body. Po chvilce odpočinku se Štíři utkali s domácími Myšáky, kluci opět hráli hezký zápas a zvítězili. Na poslední zápas turnaje, který Štíři sehráli proti Meťáku si organizátoři přichystali překvapení v podobě hlášení nastupujících hráčů. Po super zážitku přišlo velmi vyrovnané utkání a českobudějovické kluby se rozešly smírně. Pro Štíry remíza znamenala krásné druhé místo.

Komentář trenéra Víta Strouhala„Na poslední turnaj vyrazili hlavně kluci, kteří příští rok budou hájit barvy Štírů v elévech. Tento turnaj znamenal krásné zakončení sezóny a působení v přípravce. Hlavně euforie po skalpu Tatranu byla neuvěřitelná, jak prohlásil Fíla Sochacký: „Jsme lepší než Áčko, vy jste s nima prohráli a my je porazili“ :).
Chtěl bych poděkovat FBC Písek za skvělou organizaci turnaje, dále všem rodičům za podporu a klukům za převedenou hru. Bylo to super.“