Rozhovor: Nový trenér brankářů – Jaroslav Hejlek

Do našeho trenérského týmu vítáme novou posilu. Třiadvacetiletý Jaroslav Hejlek bude pomáhat s trénováním brankářů.

Jardo, jsi původem z obce Miroslav na Znojemsku. Jak jsi se dostal až do Českých Budějovic?
Do Českých Budějovic jsem se dostal skrz studium na vysoké škole, konkrétně oboru Rehabilitační – psychosociální péče o postižené děti, dospělé a seniory.

Proč Tě oslovilo trénování právě v našem klubu?
Po příchodu do Českých Budějovic, jsem znal jen Štíry. Poté jsem poznal další florbalové kluby, ale žádný z nich se svojí historií, tradicí a úspěchy nemůže rovnat právě Štírům, takže jsem šel na jistotu. Mám rád odzkoušené a zajeté věci, takže v tomhle jsem měl jasno. Navíc se mi líbí vize klubu a prostředí, ve kterém se budu pohybovat.

Máš za sebou necelý měsíc tréninků. Jak na tebe zatím působí ostatní trenéři a tréninkové prostředí?
Je to ještě krátká doba na nějaké delší hodnocení, ale z prvních tréninků mám pozitivní pocity, trenéři jsou zkušení, vědí co dělají. Tréninkové prostředí a atmosféra je na vysoké úrovni. Jen škoda, že klub jako Štíři nemají kvalitnější podmínky pro trénování, hlavně co se tréninkových hal týče.

Pracuješ v Arpidě, jak se dá tato náročná práce skloubit s trénováním brankářů?
Práce s lidmi s postižením je určitě v některých ohledech náročná. Na druhou stranu je s nimi sranda a jsou milí, vděční, mají radost z drobností, které jsme už během života kolikrát pozapomněli, takže ti vrací pozitivní energii zpět. Skloubení těchto dvou věcí doufám, že z dlouhodobého hlediska pro mě bude snadné, protože jak tato práce, tak florbal je pro mě srdcovou záležitostí a zábavou.

U jakých kategorií budeš v nové sezoně 2021/2022 působit?
Měl bych působit u mladších žáků, starších žáků, dorostu a juniorů. Situace se však může vyvíjet, ale v plánu je to zatím takto. Pro smysluplnější nastavení práce s brankáři jsme se rozhodli, že zrušíme brankářské tréninky a já budu s brankáři pracovat v klasickém tréninkovém procesu

Máš nějaké konkrétní cíle? 
Konkrétní cíle se budou odvíjet od věkových kategorií, u těch mladších mně půjde o to, aby je tréninky bavili a chodili na ně rádi, ale zároveň se však naučili nové věci a správné základy, které v budoucnu budou potřebovat. U těch starších mně půjde už spíše o posílení, zlepšení svých dobrých návyků nebo získání nových a celkovém rozvoji sebe samotného.

Jardo, ať se Ti u nás líbí a přejeme hodně úspěchů!