Rozhovor s juniorem Markem Fučíkem

Dnes jsme si před důležitými víkendovými zápasy juniorů povídali s Markem Fučíkem. Tedy s odchovancem našeho klubu, který se již v letošní sezoně prosazuje také v A-týmu mužů.

Ahoj Marku, jak si se vůbec vlastně dostal k florbalu?

O florbale jsem se dozvěděl tak v 5. třídě. Vzpomínám, že tehdy byly populární zápasy proti dvojici tělocvikářů. S panem Somrem se dokonce do teď potkávám na hřišti, stačí vyrazit na Benfinku (B-tým mužů) nebo Chelsea (C-tým mužů). Můžu ale přiznat, že si nedáme jediný centimetr hřiště zadarmo :).

Vzpomeneš si ještě na své první florbalové krůčky ve Štírech?

Na svůj první trénink, potažmo zápas, nikdy nezapomenu. Vše bylo pod taktovkou tehdejšího kouče Jirky Kyslíka, který to dotáhl ve florbalovém světě hodně daleko. Nyní hraju asi sedmým rokem za Štíry a klub bych neměnil, zejména kvůli partě.

Pojďme k víkendovým zápasům juniorky. Čekají vás týmy Jičín a Okříšky, co od nich čekat?

Jičín si herně moc nevybavuju, poslední zápas značně poskvrnil rozhodčí a já šel dvakrát po sobě na trestnou, ale se ztrátou bodů nepočítám. Tak určitě Oříšky jsou naším neoblíbeným soupeřem snad už od dorostu. Ale je známo, že rádi jezdí na jednu pětku, minule myslím, že dohrávali dokonce ve čtyřech hráčích v poli. Když předvedeme koncentrovaný výkon, nějaké body urveme. (smích)

Jak bys zhodnotil za tým dosavadní zápasy, co je třeba zlepšit?

Jelikož nás trápí střelecká impotence, svazuje nás neschopnost střílet góly a nemáme ani průměr 4 vstřelené branky na zápas, zlepšil bych útok obecně.

V letošní sezoně nastupuješ již pravidelně za A-tým mužů. V čem je podle tebe rozdíl junioři X muži A?

Tak víš co, už druhým rokem nakukuju do Áčka a musím říct, že každopádně v rychlosti. Taky v herních systémech, herní vyspělosti a věkovým průměru (smích). No a v chlapech jsou taky delší třetiny a hlavně jenom jeden zápas denně.

Kdo je podle tebe největší soupeř Štírů v lize?

Osobně mám nejradši zápasy proti Strakonicím. Potkáváme se už dobrých pár let, pár kluků tam znám a hlavně se mi proti nim pravidelně daří. Letos jsou v 2. lize nováčci a vedou si hodně dobře. Nezbývá mi nic jiného, než jim popřát hodně úspěchů do Nové roku a dalších sezon celkově. Hlavně jen ne proti nám :). I přes to všechno bych za největšího soupeře označil Jihlavu. Proti ní jsme nevyhráli už ani nepamatuji.

Napsat komentář