Sezóna očima trenérky: Romana Březinová

Druhý díl série posezónních rozhovorů s trenéry. Tentokrát jsme vyzpovídali trenérku elévek Romču Březinovou.

Ahoj Romčo, jak hodnotíš uplynulou sezónu?
Ahoj Víťo, sezónu hodnotím pozitivně. Pro holky to byl začátek… setkaly se se sportem, který ani pořádně neznaly. Nejdříve přišly jen tak ze zvědavosti, po čase přivedly kamarádky a nakonec jsem měla plně obsazený tým. Prostředí velkého turnaje, přítomnost rodičů, kteří mimochodem byli báječní fandové, to vše bylo nové….

Stala se z nich fajn parta a dokonce je prý florbal baví a budou pokračovat i v nadcházející sezóně …:) To je pro mě úspěch …

Letos poprvé holky hrály soutěž pod hlavičkou Českého florbalu. Jak se holky vypořádaly se zápasovým tempem?
Tempo bylo zpočátku zběsilé J . Holek bylo málo a zápasy běžně odehrávaly ve 4 nebo v 5. Až poslední 2 turnaje nastoupily 3 střídačky. I přes tento „handicap“ holky vybojovaly krásné celkové 2. místo.

Nastoupily jste do Jihočeské ligy přípravek, kde jste drtivou většinu zápasů sehráli proti klukům, ale několik zápasů jste odehráli i proti děvčatům. Bylo pro holky a i pro tebe lepší hrát proti holkám nebo klukům?
Myslím, že bylo jedno, jestli holky hrály proti holkám, klukům nebo smíšeným týmům. Během roku bylo vidět, jak všechny týmy posilují a zlepšují své florbalové dovednosti. Velkou výhodou určitě bylo více týmů v soutěži. Z mého pohledu jsou na úrovni přípravky nejpřínosnější družstva smíšená.

Jaká bude hlavní náplň soustředění, aby nadcházející sezóna byla ještě lepší?
Letního soustředění se z časových důvodů bohužel nezúčastním, nicméně je třeba „zamakat“ na fyzičce, doladit práci s hokejkou a více si osvojit kombinace na hřišti. Vše ostatní holky mají – chuť, zapálení, nadšení…. co víc dodat 🙂