Skvělá turnajová sobota elévů

Sobota 3. února patřila opět kategorii elévů, kde oba naše týmy změřily síly v dalším, již šestém ligovém kole. Modrý tým přivítal v rámci prvního koše na své domácí palubovce v Hrdějovicích hosty z Milevska, Strakonic, Meťáku a FA. 

V prvním utkání se Strakonicemi to byla hra bez obran, hráči obou týmů hodně věřili gólmanům, nakonec gólová přestřelka skončila vítězně pro naše „blue boys“. Zápas trenéři rychle zhodnotili s týmem a v dalším utkání proti SK Meťák už to byl i dozadu zodpovědný výkon od všech hráčů a vychytaná nula gólmana Kuby Maršíka. Ve třetím utkání nás prověřilo Milevsko, které si na nás hodně věřilo. Kluci, ale neponechali nic náhodě, a výborným výkonem zaslouženě vyhráli. Poslední zápas turnaje proti budějovické FA si kluci zkušeně pohlídali a nepřipustili žádný výkonnostní propad a výsledkem byla pěkná výhra nejen v zápase, ale v celém turnaji. Kluci si tak mohli užít zaslouženou děkovačku s našimi fanoušky a pořádně si zakřičet vítězný pokřik v šatně. Poděkování patří také domácí pořadatelům, slečně rozhodčí a zdravotnici paní Sejkové, která měla netradičně plné ruce práce.

Komentář trenérů Dana Placera a Radka Stehlíka: „Velká pochvala pro tým. Zafungovala nám výborně útočná fáze a kluci se dokázali výrazně gólově prosadit. Kluci hráli týmově, často byly vidět pěkné kombinace a během turnaje se hodně zlepšila i hra dozadu, podpořená pěkným výkonem Kuby Maršíka v bráně. Kluky chválíme i za fair-play chování, i když by to měla být samozřejmost, ale občas to u některých soupeřů pokulhává. Samozřejmě neusneme na vavřínech a dál budeme poctivě pracovat v tréninkovém procesu.“ 

Výborný turnaj odehrál také tým elévů zelených, netradičně až od 15. hodiny, v hale v Soběslavi. Hrálo se v rámci 2. koše Jihočeské ligy elévů. Po měsíční pauze se již všichni těšili na turnaj. Rozsáhlá marodka nebo jiný program některých hráčů byly komplikacemi při nominaci, ale nakonec jsme v rámci zeleného týmu měli 8 hráčů včetně brankáře. První zápas proti domácí týmu jsme jednoznačně ovládli a úspěšně vstoupili do turnaje. I ve druhém zápase proti Jindřichovu Hradci byl náš výkon výborný a byla z toho další vysoká výhra. Forma a střelecká chuť gradovala ve třetím zápase proti Českému Krumlovu, kde jsme zaznamenali výhru dvojciferným rozdílem. Ve čtvrtém zápase proti Táboru přišla na závěr i čtvrtá výhra, tentokrát jen o jediný gól, ale zcela zasloužená. 

Komentář trenérů Martina Pluchy a Vendy Podzimkové:  „Turnaj se herně i výsledkově vydařil. Od prvních minut měli naši hráči dobrý pohyb ve hře a vytvářeli si dostatek šancí, které zejména v prvních třech zápasech proměňovali. Děkujeme rodičům našich hráčů za podporu během zápasů, rozhodčím i organizátorům za výborně zvládnutý turnaj a také děkujeme elévům z modrého týmu, kteří přijeli své spoluhráče na turnaj podpořit.“

Sestava týmů:

Zelený tým: Nagy – Štrobl, Čaloun, David M., Plucha, Kočí, Kouba, David M.

Modrý tým: Maršík – Tůma, Placer, Kozák, Stehlík, Trnka, Hrnčíř, Panicucci, Sejk