Starší žáci doma jen poloviční

Jedenácté a dvanácté kolo jihočeské ligy starších žáků se uskutečnilo na domácí půdě v SH České Budějovice. Štíři se utkali s předním týmem Kaplicí a posledním týmem JokerZ. Štíři byli oslabeni o dva hráče základní sestavy.

FBC Štíři ČB – FBC Spartak Kaplice 2:3 (1:1,0:2,1:0)

Vcelku vyrovnaná hra, kdy hosté spoléhali hlavně na brejky vedla k prvnímu gólu Šimona Pereka ze Štírů v osmé minutě a brzkému vyrovnání na 1:1 v desáté minutě. Nepřesná střelba a neproměňování šancí znamenaly, že skóre se už do konce třetiny nezměnilo.

Na začátku druhé třetiny se Kaplice brzy dostala do vedení. V sedmé minutě měli Štíři šanci srovnat skóre po hře Kaplice v brankovišti, ale David Caha nařízený nájezd nedal. V následné přesilovce si Štíři vypracovali několik šancí, ale opět je zradila koncovka. Podle pravidla „nedáš, dostaneš“ zvýšila Kaplice v desáté minutě na 1:3.

Ve třetí třetině s přibývajícím časem rostla snaha Štírů o zvrat v utkání, ale zoufalé neproměňování šancí znamenalo i nulový pohyb na ukazateli skóre. V jedenácté minutě byli Štíři potrestáni za špatné střídání, a přestože v oslabení ve třinácté minutě David Caha skóroval na 2:3, úporná snaha Štírů po vyrovnání už v posledních desítkách vteřin úspěšná nebyla.

Tři mladší žáci v sestavě Štírů nemohli fyzicky konkurovat několika přerostlým starším žákům Kaplice, hlavní příčinnou neúspěchu byla však nepřesná střelba a nedostatečný důraz před brankou soupeře.

FBC Štíři ČB – FBC JokerZ ČB 24:0 (7:0,6:0,11:0)

JokerZ vstoupili do zápasu se třemi hráči na lavičce a zároveň se třemi mladšími žáky v sestavě. Štíři, kteří si chtěli po prvním zápase spravit chuť, vedli po první třetině sedm nula a JokerZ rezignovali. Nepovzbudila je ani důrazná domluva trenéra o přestávce.

Štíři pokračovali ve druhé třetině v sebevědomém výkonu proti slabému soupeři a postupně zvýšili na 13:0 po dvou třetinách.

Ani ve třetí třetině Štíři kupodivu nepolevili, jak je za takového stavu obvyklé, a i při bezstarostné hře, kdy často zapomínali na obranu, přidali dalších jedenáct gólů na celkových 24:0.

Jednoznačné zápasy proti oslabenému soupeři není nutno hodnotit, spíše je třeba se zaměřit na těžké zápasy se silnými soupeři.

Sestava Štírů: Eliáš D. – Perek Š., Eliáš M., Caha D., Bláha P., Grgurič J. – Podlaha R., Půlpytel L., Brázda A., Šefrna J., Würstl M.

Napsat komentář