Starší žáci stále na vítězné vlně


V rámci 11. kola Jihočeské ligy starších žáků potvrdili zelení svou neporazitelnost a připsali si další dvě výhry – 15:0 nad Táborem a 6:0 nad Strakonicemi. Modří naopak na dobré výsledky z posledních zápasů nenavázali a prohráli 1:3 s FA a 3:11 s domácím Milevskem.

Komentář trenéra zelených Lukáše Malého: „Nejdříve je směrem k našim fanouškům třeba narovnat informace, které jsme uvedli po odehrání 10. kola. Po něm jsme si všichni mysleli, že jsme vyhráli základní část ligy a v dalších dvou kolech nás čeká nadstavba (dalo by se říct play-off či finálový turnaj), ze které vzejde vítěz (mistr ligy), který postoupí do kvalifikace o MČR. S tím bychom byli úplně v pohodě a respektovali to, jelikož jsme s těmito pravidly i počítali. Zdálo se totiž, že je tak napsán předpis soutěže.

K našemu překvapení jsme se po odehrání 10. kola ze strany regionálního VV Českého florbalu dozvěděli, že 11. a 12. kolo žádnou nadstavbou není, ale jedná se o pokračování dlouhodobé fáze soutěže. To by pro nás za normálních sportovních okolností znamenalo, že vzhledem k náskoku, který máme na čele ligy, máme jistotu vítězství v soutěži a postupu do kvalifikace o MČR, i bez toho aniž bychom do tohoto dvoukola vůbec nastoupili. Nicméně s touto informací přišel i dodatek, že do kvalifikace postupuje jen vítěz 11. a 12. Koladlouhodobé soutěže. Proč bylo vybráno z dlouhodobé soutěže zrovna toto dvojkolokteré se hraje navíc v době, kdy hráči čelí stresu z přijímaček na střední školy, zůstává záhadouBohužel se k tomuto tématu musím vyjádřit veřejně, protože ze strany regionálního VV ČF nepřišla za 14 dní od vydání tohoto rozhodnutí žádná reakce k našim připomínkám. Ono totiž nejde jen o to, že nás může toto rozhodnutí poškodit sportovně, ale veškeré náklady na pořádání 11. a 12. kola jdou za námi místo toho, aby se o ně v rámci regulérní nadstavby kluby dělily. Těší nás, že aspoň trenéři některých našich soupeřů, které jsme v neděli v hale potkali, rozhodnutí ČF považují stejně jako my za bizarní, a naopak nám za tuto sezonu postup přejí.

K samotným zápasům, které jsme v neděli odehráli – o naši dominanci na hřišti nejvíce svědčí fakt, že si náš brankář krom dvou nul napočítal za oba zápasy jen 4 zákroky. Těší nás, že jsme zase oproti předchozím zápasům náš výkon pozvedli na vyšší level a hráči ukázali, že když o něco jde, umí zabrat. Teď máme týden na to se připravit na rozhodující dva zápasy ligy. Věříme, že to zvládneme a krom již jistého poháru pro Mistra ligy v sobotu v Hrdějovicích převezmeme i místenku do kvalifikačního turnaje o postup na MČR.“

Komentář trenéra modrých Matyáše Cuřína: V prvním zápase jsme doplatili na špatnou koncovku a dát gól v poslední minutě utkání už je pozdě. Nepohlídané brejky nás stály jinak dobrý zápas. V druhém zápase se už projevila únava a soupeř byl ve všech ohledech lepší.“