Oba týmy elévů hráli o víkendu v Jindřichově Hradci

V sobotu se hrálo 9. kolo Jihočeské ligy elévů a jejího prvního koše v Jindřichově Hradci. 

Zelený tým odehrál úvodní zápas proti Milevsku. Na turnaji jsme byli více než hodinu před prvním zápasem, proběhlo důkladné rozcvičení, hráči odehráli tréninkový zápas mezi sebou, a přesto během prvních tří minut prohráváme 0:4. Pak se přeci jen dostáváme do hry, snižujeme na 2:4, ale pátý gól v naší síti definitivně určuje podobu zápasu. Konečné skóre 2:8 je, vzhledem k obrazu hry, ještě přijatelné. Scénář, který se opakuje téměř každý turnaj se i tentokrát píše stejně. 

Ve druhém zápase proti Meťáku získáváme potřebnou herní jistotu s prvními dvěma góly a dále se utkání vyvíjí velmi dobře. Bereme první, těsné vítězství. Ve třetím zápase proti Jindřichovu Hradci navazujeme na dobrý výkon z předchozího utkání, padá hodně gólů na obou stranách, ale výsledkem je přesvědčivé a výrazné vítězství. 

Na závěr nás čeká štírské derby, které končí remízou po pěkném výkonu celého týmu. 

Komentář trenéra Martina Pluchy: „Turnaj se celému týmu vydařil, jen nás stále trápí vstup do turnaje a první zápas. Od druhého zápasu se hra týmu značně zlepšila, řada věcí z tréninku se podařila přenést i do předvedené hry. Děkujeme rodičům za podporu, rozhodčím za povedený výkon a organizátorům za pěkný turnaj.“

Modrý tým pod vedením trenérů Dana Placera a Radka Stehlíka předvedl velmi dobrý výkon, který vycházel z výborného výkonu gólmana Kuby Maršíka a zodpovědného přístupu celého týmu.

Úvodní duel proti budějovickému Meťáku byl kvalitní zápas, který skončil spravedlivou dělbou bodů.

Slabší chvilku si tým modrých vybral ve druhém utkání proti domácímu týmu z Jindřichova Hradce, kde nám trochu selhala přesnost střelby. Ovšem to byla jediná prohra v turnaji. 

Pak následoval asi nejtěžší zápas turnaje proti rivalovi z Milevska, ve kterém se bojovalo o každý centimetr palubovky a který kluci dokázali svým přístupem a bojovností překlopit vítězně na svou stranu.

Poslední utkání turnaje bylo již tradiční štírské derby, které se muselo líbit i nestrannému divákovi. Hráči obou týmů si koučovali zápas sami, trenéři z druhé strany hřiště pozorně přihlíželi a spíše v tu chvíli byli jen v roli diváků. Kluci zvládli průběh utkání bez trenérů naprosto v pohodě. 

Komentář trenéra Dana Placera: „Kluky mohu pochválit, v turnaji nechybělo nasazení a bojovnost a i když jeden zápas výsledkově nevyšel, tak hráčům určitě těžké zápasy pomohou v dalším herním rozvoji. Sluší se poděkovat pořadatelům, rozhodčím a našim věrným fanouškům.“

Sestava týmů:

Zelený tým:

Nagy – Beránek, Čaloun, David, David, Kubeš, Míchal, Stehlík, Štrobl, Trnka, Tůma

Modrý tým:

Maršík – Wagner, Placer, Hadrava, Hrnčíř, Kozák, Kouba, Panicucci, Šimon, Kočí, Plucha