Starší žáci vyhráli na PFC play-off B

Třídenní prestižní turnaj Prague floorball cup spring se starším žákům celkem vydařil. Nejprve po prohře 1:4 s Otrokovicemi, výhře 7:1 nad polským celkem Podhale Nowy Targskončili třetí ve skupině a museli do play-off B. To suverénně ovládli, když porazili Slavii Praha 5:1, Rosice 4:0, FA Mladou Boleslav 5:0 a ve finále Třebíč 2:1.

Komentář trenéra Lukáše Malého: „Určitě jsme do Prahy nejeli s ambicemi hrát play-off B, ale hrubě jsme pokazili hned náš první zápas na turnaji, ve kterém jsme podali asi náš nejhorší výkon v sezoně. Udělali jsme spoustu chyb v rozehrávce, které soupeř trestal. Naopak my jsme selhávali v zakončení. Po povinné výhře nad polským celkem jsme museli porazit Mladou Boleslav, abychom měli šanci postoupit do áčkového play-off. Bohužel musíme uznat, že Boleslav byla jasně lepší a zaslouženě vyhrála. První polovinu utkání nám trvalo, než jsme se přizpůsobili vyššímu tempu utkání, než jsme z ligových utkání zvyklí. Ve druhé polovině duelu už jsme se soupeři vyrovnali. Takto kvalitní zápas jsme hráli naposledy na lednovém PFC, a to je strašně málo.

V play-off B jsme v prvních třech zápasech soupeře jasně přehráli. Finálový zápas měl naopak úplně jiné grády a museli jsme o vítězství bojovat do posledních vteřin. Soupeř byl velmi kvalitní a této výhry si velmi ceníme. Zvládli jsme otočit zápas a hráči zaslouží uznání za všechny tři nedělní zápasy, kdy se museli popasovat nejen se soupeři, ale i s budíčkem v 5:15. Celkově jsme rádi, že hráči si zažili atmosféru finálového duelu, navíc s vítězným koncem a turnaj tak končí pozitivně.“