Starší žáci vyráží na Gothia cup do Švédska

Štíři po osmi letech míří na prestižní mládežnický turnaj Gothia cup do švédského Goteborgu. Tentokrát bude mít největší jihočeský klub zastoupení v kategorii BU14 zásluhou starších žáků. Soupiska Štírů čítá sedmnáct hráčů tři brankáře a tři trenéry. Vůbec poprvé budou mít hráči v hledišti podporu z řad některých rodičů, kteří se rozhodli se za hráči do Švédska vypravit.
Výprava startuje v úterý 3. ledna od sportovní haly v Českých Budějovicích. Štíři dorazí do místa konání o den později a hned si zahrají aklimatizační přátelský zápas s dalším českým týmem. Turnaj poté začíná ve čtvrtek 5. ledna. Štíři se v pětičlenné skupině postupně utkají se švédskými celky Frolunda IBK a Gantofta IBK. V pátek změří síly s norským týmem Ajer IBK a skupinu zakončí bitvou s švédským Enkopingem IBK. První dvě mužstva skupiny postupují do play-off A. Další celky zamíří do play-off B. Play-off startuje v sobotu.
V neděli turnaj končí a příjezd hráčů domů je očekáván v pondělí 9. ledna. „Cílem akce je zprostředkovat hráčům nové zkušenosti a zážitky s florbalem. Zažít atmosféru velkého zahraničního turnaje a pokusit se vyhrát co nejvíce utkání,“ říká hlavní trenér Lukáš Malý, který stejně jako při předchozích účastech našeho klubu na turnaji výpravu do Švédska za Štíry organizuje.