Štíři a UNITED směřují ke společnému cíli

Štíři a UNITED směřují ke společnému cíli – jednomu velkoklubu

Sbližování dvou největších českobudějovických klubů UNITED a Štíři pokročilo do další fáze. Na začátku února šéfové obou klubů, Barbora Nováková (UNITED) a Jiří Kratochvíl (Štíři) uvedli ve společném prohlášení, že oba kluby přemýšlejí o společné budoucnosti. Nyní, na začátku dubna, se dá říct, že už jí plánují.

„Začali jsme poměrně intenzivně domlouvat společná letní soustředění a příměstské tábory pro mladé hráče a hráčky z obou klubů. Pokoušíme se dát dohromady společný tým trenérů pro příští sezonu, zjišťujeme všechny administrativní překážky a snažíme se vše směřovat k tomu, abychom do příští sezony vstupovali jako jeden oddíl,“ uvedl Jiří Kratochvíl.

Barbora Nováková k tomu doplnila: „Možná se to nezdá, ale čeká nás opravdu hromada práce. Jeden z nejdůležitějších úkolů je, že chceme informovat hráče a jejich rodiče osobně, proto pořádáme a ještě minimálně do poloviny dubna budeme pořádat schůzky s rodiči jednotlivých mládežnických kategorií obou klubů. Rodiče se mohou na cokoliv zeptat, chceme jim vše vysvětlit a zdůvodnit. Myslíme, že je to lepší způsob, než jen informovat přes web a Facebook.“

Zástupci obou klubů se dohodli, že chtějí vytvořit pro společný klub novou identitu, která bude vycházet z dlouhé minulosti obou klubů. „Do příští sezony půjdeme s názvem FBC Štíři Č. Budějovice. Vím, že pro některé členy to může znamenat jistý blok, ale věřím, že mnohem důležitější je naše práce, práce našich trenérů, a že společně nabídneme zázemí a podmínky nejlepšího florbalového klubu v Jihočeském kraji. Zároveň pracovní tým složený ze zástupců Štírů i UNITED má na starosti vytvořit nové logo, klubové barvy i design dresů tak, aby se v nich každý ze členů takzvaně našel a v příští sezoně hrdě reprezentoval společný klub. Chceme z obou klubů vzít to nejlepší a nikoliv vytvářet a budovat něco od začátku,“ vysvětlila Barbora Nováková.

„Chápu, že někdo může být nervózní a třeba neví, co očekávat. Rád bych ale uvedl, že oba kluby působí v Českých Budějovicích již mnoho let a začínaly tu od nuly. Vybudovaly si silná postavení a troufám si tvrdit, že vedení UNITED i Štírů si získalo důvěru svých hráčů a hráček i jejich rodičů. Proto bych chtěl všechny požádat, aby nám všem důvěřovali i nadále a věřili, že děláme vše proto, abychom svým členům vytvořili ještě lepší podmínky, než měli dosud. Ať už se to bude týkat kvality a kvantity tréninků a jejich vedení nebo financí,“ řekl Jiří Kratochvíl.

Napsat komentář