Vítězné „La Finale“ mladších žáků

Nevím, jak moc by průměrný řidič ocenil jízdu v posledním modelu Bugatti Veyron, ale průměrný fanda florbalu měl z „La Finale“ letošní soutěžní sezóny mladších žáků jistě zážitek větší. Štírský Veyron doburácel do cíle opět první, tentokráte po výhrách 8:1 nad Týnem a 8:4 nad Strakonicemi.

Turnaj, hraný v neděli, 29. 3. v Hrdějovicích, byl poznamenán neúčastí celku JokerZ. Nicméně jsme s oběma hostujícími týmy našli společnou řeč a po soutěžní části jsme ještě odehráli zápasy přátelské. Kluci si nechtěli pokazit dojem z krásné, nové haly a nepolevili ani v této části. Oba celky porazili znovu, v tomto případě poměrem 12:10 a 11:3.

Co dodat? Kluci jsou skvělým týmem nejen na hřišti, ale i výbornou partou v kabině. Bylo radostí jejich kolektivní hru založenou na pohybu a pestrých kombinacích sledovat. O naše góly se podělily všechny formace a euforii ze vstřelených gólů si konečně užili jak tradiční smolaři jako Robert Štědronský, tak sváteční střelci jako Víťa Fyrbach. V přátelském zápase proti Býkům dostal v naší brance příležitost o dvě kategorie mladší Maty Cuřín, který rozhodně nezklamal, a svým zápalem pro florbal může být příkladem i mnoha starším spoluhráčům. Kluci si ho v poturnajovém hlasování také právem vybrali po Pájovi Caplovi za druhého nejužitečnějšího hráče.

Závěrem mi dovolte poskytnout rodičům mladších žáků tip na dárek a zároveň lehce parafrázovat klasika: „Nudíte se? Kupte si fén.“ Nevěřili byste totiž, kolik zábavy takový fén ve výbavě šatny skýtá…

Sestava: Capl P. (Cuřín) – Veselý, Mík, Perina – Tinavský, Drobiš, Zeman – Severin, Krejčí, Novák – Hromádko, Štědronský, Škarda – Přech, Větrovec, Fyrbach

Napsat komentář