Štíři jedou do Švédska

Mladí Štíři míří do švédského Göteborgu na největší mládežnický turnaj na světě – Gothia Innebandy Cup 2013. Letos se jedná již o 20. ročník tohoto prestižního turnaje a Štíři se stali prvním jihočeským klubem v historii, který se na Gothia cup přihlásil. Tento turnaj se koná ve dnech 3. – 6. ledna 2013 a naše naděje vyráží do Švédska, země florbalu, již 1. ledna v odpoledních hodinách. Vrátit by se měli 7. ledna v dopoledních až odpoledních hodinách. Štíři pro tuto akci využili služeb organizace Floorballplayer.cz Swedish tour 2013, která zajišťuje účast na Gothia cupu celkem pro 35 týmů z České republiky a Slovenska.

Štíry bude na Gothia cupu reprezentovat jeden tým složený ze starších žáků a dorostenců. Ti startují v kategorii B15. Jedná se tedy o hráče ročníku narození 1997 a mladších s tím, že pravidla turnaje umožňují každému týmu mít na soupisce dva hráče o rok starší.

Ve stejné kategorii jako Štíři startuje celkem 51 týmu rozdělených do dvanácti skupin, z nichž je většina ze Švédska. Tomu odpovídá i složení štírské skupiny, v nichž jsou kromě Štírů už jen čtyři švédské týmy. Štíři nastoupí nejprve 3. ledna proti týmům Husqvarna IK a Ävlsjö AIK 2. O den později 4. ledna Štíry čekají souboje s celky Malmö FBC a Ale IBF. Od 5. ledna začíná play-off a šestého ledna čeká účastníky turnaje finálový den. Krom florbalu se Štíři mohou těšit na celou řadu doprovodných akcí během turnaje.

Kromě Štírů a Švédů budou mít v této kategorii zastoupení rovněž týmy z Norska či Dánska. Z České republiky se v kategorii B15 představí ještě týmy FBC Plzeň, FBŠ Hattrick Brno, FBC Český Krumlov a FBC Znojmo, se kterým Štíři odehrají 2. ledna večer po příjezdu do místa konání turnaje přátelský zápas.

Na turnaji ve Švédsku budou Štíry reprezentovat: brankář Daniel Eliáš a hráči: David Mrzena, Martin Řehout, Robin Podlaha, Petr Mika, Jan Bartoš, David Caha, Vít Máček, Pavel Formánek, Václav Bíca, David Štěpka a Vojtěch Rybka. Trenérem týmu bude Lukáš Malý.

„Na turnaj se velmi těšíme. Věřím, že hráči ve Švédsku získají mnoho zkušeností, které jim pomohou v dalším florbalovém růstu a v domácích soutěží“ říká trenér týmu Lukáš Malý.

Napsat komentář