Štíři na Brno nestačili

V sobotu sehráli Štíři poslední domácí zápas v základní části. Do českobudějovické haly zavítal celek FBŠ Hummel Hattrick Brno, který bojuje o první příčku tabulky.

FBC Štíři ČB – FBŠ Hummel Hattrick Brno 3:8 (0:4, 1:3, 2:1)
Již v první minutě ukázali Brňané svoje dovednosti a po domácí chybě otevřeli skóre zápasu. Hostující hráči i nadále dokazovali, že jsou na špičce tabulky právem. Štíři si během první třetiny nepřipravili žádnou větší šanci a naopak Moravané přidali další tři branky a do šaten se šlo za stavu 0:4.
Krátce po začátku druhé části, dostali hosté dvojnásobnou početní výhodu, kterou po půl minutě využili. Štíři se dál marně pokoušeli přejít do útočného pásma a vstřelit branku, co se nevedlo domácím, tak se hostím povedlo vždy. Brno přidalo další dvě branky a na tabuli svítilo hrůzostrašné skóre 0:7. Těsně před koncem druhé třetiny dostali výhodu 5 na 3 i domácí hráči, konečně se povedlo Froňkovi překonat hostující brankáře.
Do třetí třetiny vstoupili Štíři aktivně, ale jejich šance dál zůstaly nevyužity. V 55. minutě přidalo Brno další branku, na kterou však o 20 vteřin později odpověděl krásnou střelou Malý. Brňané dál drželi pohodové vedení, v čase 59:57 upravil už jen kosmeticky skóre Králík, kterému krásně přihrál Chvosta.