Štíři na Bulldoky nestačili, po boji prohráli 5:7

V úterý 5. 11. se druholigoví florbalisté Štírů z Českých Budějovic představili na domácí půdě v prvním kole čtvrtfinálové skupiny. Jejich soupeřem byli extraligoví Bulldoci z Brna. Dramatický a velmi bojovný zápas před 207 diváky nakonec Štíři prohráli těsně 5:7. A již příští úterý 12. 11. je od 20:15 čeká opět ve sportovní hale druhé kolo čtvrtfinálové skupiny, tentokrát proti prvoligovému Pelhřimovu.

foto: Zdeněk Štěrbák

FBC Štíři České Budějovice – Bulldogs Brno 5:7 (1:3, 2:3, 2:1)

První zápas čtvrtfinálové skupiny proti extraligovému celku Bulldogs Brno nezačal pro Štíry dobře. Hosté si vytvářeli tlak a Jihočechy přehrávali a již na začátku jedenácté minuty byl stav 0:2. O minutu později však korigoval z přesilovky domácí Kudláček, ale Štíři se ze snížení radovali jen dvacet vteřin, než byl proti nim odpískán nájezd, který hostující Sládeček proměnil. První perioda tak skončila poměrem 1:3.

Ve druhé třetině Štíři zvýšili aktivitu, a i když brzy inkasovali na 1:4, tak si dokázali vytvářet nebezpečné šance. Z jedné z nich se prosadil Havelka. Neproměňování šancí bralo Jihočechům naději na lepší výsledek a navíc hosté udeřili dvakrát z brejku – 2:6. Na konci prostřední dvacetiminutovky z přesilovky pálil přesně ještě Hejplík – 3:6.

Třetí perioda začala náporem domácích, který tentokrát dokázali gólově zužitkovat. Přesně mířil Malý a brzy po něm i Hejplík – 5:6. Rázem to bylo o gól a Štíři byli ve hře. Bohužel pro ně přišla chyba v rozehrávce a gól hostů na 5:7. Tímto výsledkem i zápas skončil. Štíři podali bojovný výkon a zejména ve druhé a třetí třetině byli extraligovému celku vyrovnaným soupeřem.

Komentář trenéra Jiřího Kratochvíla: „Brno ukázalo, že je mnohem zkušenější tým a zaslouženě zvítězilo, i když jsme byli po dvě třetiny zdatným soupeřem.“

Branky (asistence): 12. Michael Kudláček (Václav Hejplík), 30. Ondřej Havelka (Petr Žáček), 40. Václav Hejplík (Ondřej Havelka), 44. Lukáš Malý (Michael Kudláček), 46. Václav Hejplík (Tadeáš Melíšek) – 8. Jiří Bauer (David Hrazdíra), 11. David Coufal (Jiří Koutný), 12. David Sládeček, 23. Ondřej Veselý (Peter Grich), 32. Jakub Mendrek, 36. David Sládeček (David Coufal), 46. Peter Grich (Jan Grábl); rozhodčí: Lukáš Ležák – Martin Ležák; vyloučení: 2:3; využití: 2:1; diváků: 207.

Napsat komentář