Štíři na Salming Cupu

Během uplynulého víkendu se v Praze uskutečnil Salming Cup. Mezi elitu českého florbalu dostali podruhé pozvánku i Štíři, kteří vyslali do hlavního města čtyři týmy.

B13
Do turnaje vstoupil nejmladší štírský tým porážkou 3:5 s Gorilami z Plzně. V dalším zápase na kluky čekal Florbal Chodov, který dal Jihočechům lekci z produktivity a zvítězil 11:3. V posledním zápase skupiny naši borci sehráli nejlepší utkání a remizovali s Tatranem Střešovice. Ve čtvrtfinále B Štíři nestačili na Hattrick Brno v poměru 2:8. Ve skupině o umístění Štíři poprvé okusili sladkou vůni vítězství, když porazili Spartu Yellow 5:3. V zápase o konečné 13. místo Jihočeši opět narazili na Chodov. Utkání bylo mnohem vyrovnanější, než ve skupině. Bohužel i z tohoto utkání vyšli lépe Pražané, kteří vyhráli 5:2.

B15
V prvním zápase Štíři podlehli Hattricku těsně 1:2. Druhý zápas proti České Lípě se Štírům nepovedl a prohráli 1:7. V posledním zápase skupiny na kluky čekal pražský Tatran. Bohužel i v tomto utkání zvítězil soupeř 4:1. V předkole play-off Štíři zabrali a přehráli Butchis 4:1. Ve čtvrtfinále B Štíři předvedli dobrý výkon, ale na soupeře z Kladna to nestačilo – 0:2. Skupinu o umístění Budějičtí hráči rozehráli proti Tachovu, zápas byl velmi vyrovnaný a v základní hrací době skončil 3:3. Na řadu přišla nájezdová loterie, při které byl úspěšnější soupeř. V závěrečném zápase Štíři nestačili na Liberec a prohráli 1:7.

B17
První zápas na turnaji proti Kladnu skončil remízou 2:2. Druhý zápas byl na góly bohatší, bohužel pro Jihočechy se víckrát vlnila jejich síťka. V zápase s Libercem prohráli 3:7. Poslední zápas ve skupině proti Hradci Králové Štíři předvedli dobrý výkon, jenže bez vstřelené branky, zatímco soupeř se radoval hend třikrát – 0:3. Ve čtvrtfinále Štíři zaskočili Chodov a vyhráli na nájezdy 4:3. I další zápas o umístění skončil smírně, tentokrát proti Gorilám 1:1. V nájezdech ale zvítězil soupeř. Kluky tak čekal souboj o 13. místo proti Torpédu Havířov, ve kterém zvítězili 2:1.

B19
Junioři v prvním zápase nestačili na Hattrick Brno 2:5. V dalším utkání, ale všechny překvapili a porazili Boleslav 7:6. V závěrečném utkání přišla další prohra, tentokrát proti pražské Spartě – 4:8. Ve čtvrtfinále play – off B Štíři nestačili na Liberec 2:7. Ve skupině o umístění Jihočeši padli s plzeňskou Slávií 3:7. V posledním zápase Štíři předvedli zlepšený výkon a porazili Pardubice 5:3.


Hodnocení šéftrenéra Jakuba Junga“V první řadě bych chtěl poděkovat všem trenérům a hráčům za jejich nasazení, přístup a touhu se zlepšovat. Všechny naše týmy se prezentovaly hrou, jakou se postupně a trpělivě snažíme budovat. Z toho mám osobně největší radost. Je přirozené, že když se učíme něco nového, chybujeme. Ve srovnání s turnajem Prague Games ale chyb postupně ubývá a všechny kategorie udělaly velký kus práce. Ta se pomalu začíná propisovat i do výsledků jednotlivých utkání. Vítězství nad pražským Chodovem, Mladou Boleslaví nebo Pardubicemi jsou pro nás cennou zpětnou vazbou, že jsme na správné cestě. Na cestě o které jsme přesvědčeni, že je správná a které věříme. Na možná nejlépe obsazeném tuzemském turnaji naše týmy rozhodně ostudu neudělaly. I s těmi opravdu velkými a věhlasnými týmy jsme schopni podat odvážné výkony a “rozdat si to na férovku”. Děkujeme pořadatelům za skvěle zorganizovaný turnaj, který nás na novou sezonu kvalitně prověřil.”


Zdroj fotky: https://www.flickr.com/photos/spartaflorbal/albums/with/72157719742814754