Tomáš Hanák je mistr světa!

Český tým to dokázal a vybojoval na domácím MS v Brně zlato!
Výraznou měrou se na zisku zlaté medaile podílel štírský hráč, který obléká i dres superligových Black Angels Tomáš Hanák.
Gratulujeme celému týmu
Do MS jsme vstoupili prohrou s Finskem, myslím, že to byla dobra facka na začátek, protože cely zapas jsme s Finskem hráli vyrovnaně a na konci jsme ztratili koncentraci a Finové překlonili zapas na svoji stranu, po tomhle zapase jsme si uvědomili, že se musíme soustředit cely zapas a hrát naši hru, poté jsme další 2 zápasy splnili roli favorita a pohodově vyhráli další 2 zápasy skupiny. Zapas se Švédskem přinesl hned ze začátku zaváhání a rychle jsme prohrávali. Naštěstí nás to nepoložilo a i díky divákům, který nás hnaly dopředu a naši koncentrované hře jsme otočili zapas na 4:1, zapas byl vyrovnaný mnoho neproměněných šanci, bohužel hlavně z naši strany a Švédové nás dotáhli. Dospělo to až k nájezdům, kde jsme dokázali zapas dotáhnout do vítězného konce. Finálový den začal podobně jako zapas se Švédskem, po 4 vteřinách jsme prohrávali 1:0, zapas byl odlišný od skupinového zapasu s Finskem, kde jsme celou dobu vedli, v tomhle zapase jsme naopak celou dobu dotahovali. Až ve 3. Třetině jsme to zlomili na naši stranu a v 58 minutě rozhodli zápas a obhájili zlato. Mistrovství hodnotím velmi pozitivně, z osobního hlediska se mi dařilo předvádět slušné výkony po cely turnaj a přidal jsem k tomu par branek. Týmový výkon nemohu hodnotit jinak než výborně. Obhájili jsme zlato, vyhráli jsme domácí šampionát, což se ještě nikomu nepovedlo a máme spoustu skvělých zážitku, které jsou na cely život. Pro mě to je také zatím největší životní úspěch.“ komentoval úspěch Tomáš Hanák.

U19 World Floorball Championships 2021, 25th – 29th August 2021, Brno, Czech Republic. Event page: www.u19wfc2021.com. Photo: Martin FLOUSEK