Štíři opět vyrážejí do Švédska

Již ve čtvrtek 1. ledna vyjedou potřetí v historii klubu mladí Štíři  do Švédska na turnaj Gothia innebandy cup 2015. Jedná se o největší mládežnický florbalový turnaj na světě, který se koná ve švédském Göteborgu a letos slaví již dvaadvacáté narozeniny.

Gothia innebandy cup se koná ve dnech 3. – 6. ledna 2014 a naše naděje vyráží do Švédska, země florbalu, již 1. ledna v odpoledních hodinách. Vrátit by se měli 7. ledna v dopoledních až odpoledních hodinách. Štíři pro tuto akci využili služeb organizace Florbalexpert.cz Swedish tour 2015, která zajišťuje účast na Gothia cupu celkem pro cca 35 týmů z České republiky a Slovenska.

Štíři startují v kategorii B15, B18 a G18. Jedná se tedy o kategorie dorostenců a juniorek. Navíc do Švédska poprvé vyjede i dívčí tým Štírů, zastoupený hráčkami juniorek a dorostenek. Zápasy základních skupin se odehrají v sobotu a neděli 3. a 4. ledna. Od 5. ledna začíná play-off a šestého ledna čeká účastníky turnaje finálový den. Krom florbalu se Štíři mohou těšit na celou řadu doprovodných akcí během turnaje, z nichž nejzajímavější bude jistě shlédnutí utkání nejvyšší švédské soutěže, ELITSERIEN.

Kromě Štírů a Švédů budou mít v této kategorii zastoupení rovněž týmy z Norska, Německa, Finska či Dánska. Druhého ledna večer sehrají štírské celky přípravné zápasy s dalšími týmy z Česka.

“Na turnaj se velmi těšíme. Věřím, že hráči ve Švédsku získají mnoho zkušeností, které jim pomohou v dalším florbalovém růstu a v domácích soutěží” říká hlavní organizátor akce na straně Štírů Lukáš Malý.

A jak se našemu týmu na turnaji povede? To vše můžete sledovat na našem webu a facebooku, kam se budeme snažit během Gothia cupu podávat co nejaktuálnější zprávy.

Napsat komentář