Áčko podlehlo Chomutovu

FBC Štíři ČB – Florbal Chomutov 4:10 (1:4, 0:1, 3:5)
Vstup do zápasu byl od obou týmů vlažný až nudný. První vzrušení přišlo v 7. minutě, kdy byl vyloučen domácí Králík. Chomutovu stačila minuta na využití této výhody. O dvě minuty později se z rohu na útočné polovině vymotal Hanák, který krásnou střelou vyrovnal. Vyrovnaný stav trval pouze dvě minuty a Chomutov opět trestal chybu domácích. Po chvilce přišlo další vyloučení na štírské straně. Bohužel pro domácí fanoušky Chomutov využil i tuto výhodu. Minutu před koncem první části přidali hostí i čtvrtý gól.
Druhou třetinu začala vyloučením na straně hostí, bohužel Štíři nedokázali nastolenou výhodu využít a skóre se neměnilo. Další vyloučení – další výhoda pro domácí – další nevyužití. Zmar a bídu přesilových her podtrhla nevyužita  5-ti minutová početní výhoda. Krátce před koncem druhé třetiny přidal Chomutov pátý gól.
Třetí třetinu začali domácí hráči předvádět lepší výkon. Ve 41. minutě snížil Froněk na 2:5.  Štíři se dostávali do tlaku, jenže žádná ze střel neprošla až do brány. Hostující celek naopak přidal šestý gól. Jihočeši se rozhodli riskovat s odkrytou bránou a v 52. minutě přidal třetí gól Froněk. Chomutovští přidali další gól a o výsledku vylo definitivně rozhodnuto. Pět minut před koncem využil početní výhodu 6 na 4 Štěpka. Pak padaly góly už jen do sítě domácích. Konečný výsledek 4:10 mluví za vše.

Komentář trenéra domácích Lukáše Malého: „Hrozný vstup do zápasu, který určil ráz celého utkání, vyhořeli jsme v přesilovkách a tam se zápas definitivně rozhodl. Chomutov vyhrál zaslouženě. “

Příští víkend bude pro Štíry náročný. V pátek vyjedou na horkou půdu vedoucích Black Angels a v neděli je čeká domácí utkání proti dvanáctému Náchodu. „Abychom uspěli proti Black Angels musíme hrát na hraně svých možností. S Náchodem to bude tuhý boj o každý metr hřiště, bude rozhodovat každý souboj a věřím, že v souboji nováčků uspějeme.“ zhodnotil šance svého týmu trenér Lukáš Malý.

2018-11-17 FBC Štíři A /1LM 13K Florbal Chomutov