Štíři překvapivě porazili Ústí

 FBC Štíři ČB – Florbal Ústí 5:4 (1:1, 0:2, 4:1)

První šance v zápase si překvapivě vytvořili domácí hráči, jejich aktivitu zužitkoval v 5. minutě Fořt. Po mírném zaskočení se favorit zápasu dostával do hry a v 10. minutě bylo vyrovnáno. V dalších minutách první třetiny, díky skvělému výkonu obou brankářů gól nepadl.
Do druhé periody si hostující hráči přenesli početní výhodu z konce první části. Po minutě a půl ji využili a otočili stav zápasu. O necelou minutu později odskočili do dvou brankového vedení. Přesně v polovině zápasu po faulu domácích dostali hostující hráči další početní výhodu. Další oslabení domácí hráči přečkali bez újmy. Krátce po ubráněném oslabení přišly dva fauly hostí a Štíři si poprvé v první lize vyzkoušeli hru 5 na 3, bohužel pro domácí fanoušky se skóre neměnilo. Po druhé třetině se do šaten šlo za stavu 1:3.
V páté minutě poslední třetiny se domácí dočkali snížení. Skvělé přihrávky Malého využil Štěpka. V 52. minutě hry Ústí přidalo čtvrtou branku. Domácí hráči nesložili zbraně a Malého střelu tečoval Matějček a snížil na 3:4. Krátce po snížení přišlo další vyloučení na domácí straně. Štíři se statečně ubránili a krátce poté po faulu na domácí nařídili rozhodčí trestné střílení. K míčku se postavil Malý a bylo vyrovnáno. Necelé čtyři minuty před koncem zápasu se skvělou střelou ze standartní situace trefil Bučok. Jihočeši ubránili závěrečný tlak hostí a tři body překvapivě zůstaly doma.

Komentář trenéra domácích Lukáše Malého: „2. třetiny jsme hráli bídně, nedokázali jsme si vytvořit tlak ani v přesilovce 5 na 3 i přes to jsme se dokázali udržet v zápase a v poslední periodě přepnout na vyšší levl. Třech bodů nad takto kvalitním soupeřem si moc ceníme.“

2018-11-03 FBC Štíři A /1LM 11K Florbal Ústí