Štíři úspěšní na běžeckých závodech RunCzech v Českých Budějovicích

První červnová sobota již tradičně patří českobudějovickému půlmaratonu a rodinnému běhu. Štíři se každoročně závodů účastní a ani letošní rok nebyl vyjímkou.

DM rodinný běh České Budějovice 2019
Hlavní myšlenkou závodu je zažít jedinečnou sportovní atmosféru a probudit v dětech lásku k pohybu už od dětství. Nejedná se tedy primárně o umístění. Trasu dlouhou 3km absolvovalo několik štírských nadějí spolu se svými rodiči nebo trenéry. Je ovšem na místě pochválit malé Štíry, kteří si doběhli pro umístění v první desítce ve více jak 3 tisícové konkurenci.

Mattoni ½ Maraton České Budějovice 2019
Hlavního závodu se zúčastnilo hned několik Štírů. Klubová legenda Ondřej Havelka, který závod dokončil v čase 2:12:52, trenér mladších žáků Jiří Dědič doběhl v čase 2:22:00. Ani štírské ženy nezůstaly pozadu. Iva Fošumová dokončila závod v čase 2:04:53 a těsně před ní doběhla nejproduktivnější hráčka žen Klára Dudová s časem 2:01:03.

Součástí hlavního závodu je štafetový běh, kterého se štírský A-tým zúčastnil již po třetí. Čas 1:25:08 znamenal pro Štíry zkompletování medailové sbírky v podobě třetího místa a výborného umístění v konkurenci 78 štafet. 1.místo (2018) a 2. místo (2017).

I další souběžný závod 2run 10+11km znamenal štírské umístění na stupních vítězů. O to se postaral tým M&T, ve kterém nastoupil dorostenec Tomáš Brzobohatý. Společně se svým taťkou dokončili závod v čase 1:33:52.


Štírská spolupráce s RunCzech
Klub je hrdým partnerem již několik let a přítomnost florbalu na tak významné akci ukazuje, že běh a florbal patří k sobě. „Spojuje nás podpora aktivního pohybu,“ říká prezident Štírů Jiří Kratochvíl, který vyzdvihl vysokou štírskou stopu v každém ročníku a již nyní se těší na další.

Všem Štírům děkujeme za reprezentaci klubu a gratulujeme!