Štíři vstoupili do play-off vítězně

Florbalisté Štírů z Českých Budějovic vstoupili o uplynulém víkendu do play-off. Na hřišti Plzně, na jejíž půdě čtvrtfinálová série hraná na tři vítězná utkání začínala, si vybudovali nejlepší možnou pozici před třetím utkáním. Nejprve totiž v sobotu zvítězili 5:4 po prodloužení a v neděli vyhráli 6:5. Štírům tak k postupu stačí vyhrát jediné utkání. Série se přesouvá na jih Čech v sobotu 28. 2., kde se třetí utkání odehraje od 20:00 ve Sportovní hale v Českých Budějovicích. V případě zaváhání Jihočechů bude série pokračovat v neděli 1. 3. od 18:45 opět na stejném místě.

FBC Plzeň – FBC Štíři České Budějovice 4:5 po prodloužení (0:1, 3:1, 1:2 – 0:1)

Lépe do utkání vstoupili Jihočeši, když již ve třetí minutě poslal hosty do vedení Melíšek. Štíři hru v první třetině kontrolovali a soupeře do ničeho nepouštěli. Ve druhé periodě již Západočeši zvýšili tempo, tlačili se do šancí a získávali výhody přesilových her. Po jedné z nich ale utekl Štír Havelka – 0:2. Plzeňská reakce ale byla rychlá, domácí do přestávky utkání otočili a na začátku třetího dějství již vedli 4:2. Štíři nesložili zbraně a nekompromisní ranou pod horní tyč snížil na 3:4 za pár minut Měřička. Jihočeši dále tlačili, ale vyrovnání trefil až dvě a půl minuty před koncem Malý. Následné prodloužení utnul ve třetí minutě Havelka a hosté se tak dostali do vedení v sérii 1:0 na zápasy.

Branky: 30. Paul Válka, 31. Karel Eichler, 36. Filip Rybnikár, 41. Karel Eichler – 3. Tadeáš Melíšek, 28. Ondřej Havelka, 45. Michal Měřička, 58. Lukáš Malý, 63. Ondřej Havelka; rozhodčí: Zbyněk Pěnička – Michal Šafář; vyloučení: 4:4; využití: 1:0; diváků: 117.

Komentář trenéra Jiřího Kratochvíla: „Dramatický a bojovný zápas. Myslím, že jsme byli celkově lepší, soupeř nás přehrál pouze ve druhé třetině. Pěkná divácká kulisa.“

FBC Plzeň – FBC Štíři České Budějovice 5:6 po prodloužení (2:1, 1:2, 1:2)

Tentokrát to byli domácí, kdo se dostal do vedení. Za hosty vyrovnával v početní výhodě Malý, ale stejnou příležitost využili dvacet sekund před první sirénou i domácí. Ti navíc pokračovali v tlaku i dalším dějství a výsledkem bylo jejich vedení o dva góly – 3:1. Poté ale snížil sváteční střelec Jihočechů Novotný a kanonýr Havelka ranou mezi nohy vyrovnal. Západočeši ale přišli s rychlou odpovědí a vypadalo to, že si těsný náskok odnesou do kabin. S tím ale nesouhlasil Malý, který využil nádherného pasu Měřičky – 4:4. I první gól ve třetí třetině vstřelili domácí. Klíčová pasáž se ale odehrála mezi 48. a 49. minutou vyrovnaného duelu. Nejprve Malý dokončil hattrick a poté strhl vedené na stranu Jihočechů Melíšek – 5:6. Tímto výsledkem i přes tlak domácích umocněných přesilovou hrou a power-play zápas skončil. Štíři tak domů přivezli cenný náskok 2:0 na zápasy.

Branky: 14. Jakub Voborský, 20. Martin Straka, 26. Daniel Nicklas, 35. Karel Eichler, 47. Petr Linc – 18. Lukáš Malý, 26. Jan Novotný, 35. Ondřej Havelka, 40. Lukáš Malý, 48. Lukáš Malý, 49. Tadeáš Melíšek; rozhodčí: Ondřej Sochůrek – Roman Šuvada; vyloučení: 4:2; využití: 1:1; diváků: 124.

Trenér Štírů Jiří Kratochvíl k utkání poznamenal: „Hodně vyrovnaný zápas, ve kterém jsme měli více štěstí, i díky tomu, že jsme měli ve třetí třetině více sil. Opět nás výborně podržel gólman.“

Napsat komentář