Starší žáci porazili budějovické soupeře

V neděli 18. ledna čekala starší žáky ve Velešíně dvě českobudějovická derby. Štíři v nich potvrdili roli favorita a domů přivezli zasloužených šest bodů.  Štíři se tak navíc úspěšně vypořádali s problémy na golmanském postu, když kvůli nemocím tradičním brankářů musel do branky hráč z pole Filip Šedivý. Ten si při své premiéře v brance vedl velmi dobře a dokonce zlikvidoval i dvě trestná střílení soupeřů!

FBC Štíři České Budějovice – JokerZ ČB 25:6 (11:2, 9:2, 6:1)

V prvním zápase nastoupili Štíři proti poslednímu týmu tabulky FBC Jokers. Od začátku vyvinuli Štíři na soupeře velký tlak a po několika přesných trefách do branky Jokers dopadla první třetina 11:2 pro Štíry. V druhé třetině pokračovali Štíři ve velkém tlaku na soupeře, kterého přehrávali na plné čáře. Jokers měli šanci korigovat stav nájezdem za sekeru v brankovišti, ale výborný zákrok brankáře Šedivého tomu zabránil a stav byl 20:4. Ve třetí třetině namlsaní Štíři výrazně polevili v útočné fázi a už pouze korigovali stav na 26:5.

Komentář trenéra Lukáše Malého: „Jednoznačná výhra.“

FBC Štíři České Budějovice – United ČB 10:8 (5:4, 2:3, 3:1)

Ve druhém utkání nastoupili Štíři proti United. V domnění, že to půjde stejně snadno jako v předcházejícím duelu, soupeře podcenili. To se jim však nevyplatilo a brzy prohrávali 0:2. Pak ale zapnuli na plné obrátky a vsítili pět branek. Jenže následovalo opět polevení, vlastní gól, nedůraz a po první periodě byl tak stav utkání jen 5:4. Do druhého dějství opět Štíři vletěli, ujali se vedení 7:4 a soupeře tlačili. Jenže vlivem nekoncentrovanosti v obraně soupeř vyrovnal na 7:7. V poslední třetině si již dali Štíři větší pozor v obraně, soupeře do ničeho vážnějšího nepustili a zvítězili 10:8.

Komentář trenéra Lukáše Malého: „Opět se projevila naše neschopnost se po celý zápas koncentrovat a proměňovat šance. Až tohle zlepšíme, budeme většinu soupeřů porážet rozdílem třídy.“

Napsat komentář