Štíři vstupují do doby zelené!

Velkou novinku představili Štíři před Vánoci, když mužské áčko nastoupilo doma proti Liberci v nových dresech. Zeleno-černá kombinace od dvorního klubového grafika Pavla Kubeše příjemně překvapila fanoušky i hráče. A jelikož se premiéra v dresech vydařila (výhra 9:5), muži od té doby nastupují pouze v nich. Na začátku února se v novém designu poprvé předvedly i ženy. I jim první utkání vyšlo (výhra nad Soběslaví 4:2).

“Vybírali jsme z několika variant a nakonec jsme se rozhodli pro tuto. Pak jsme až do poslední chvíle i před samotnými hráči a hráčkami tajili barvu a vzhled nových dresů. Jejich reakce byla pozitivní. Také podle ohlasů fanoušků se drtivé většině lidí nové dresy líbí,” uvedl za vedení klubu Jiří Kratochvíl.

Oba elitní štírské celky v zeleno-černé kombinaci nastoupí o nadcházejícím víkendu – v sobotu hrají ženy od 20:00 doma proti Soběslavi a v neděli se představí muži v Králově Dvoře (18:00).

Vzhledem k oblibě nových dresů se vedení klubu rozhodlo, že v sezoně 2016/2017 bude hlavní klubová sada dresů právě zeleno-černá. “Rádi bychom, aby v ní v příští sezoně hrály všechny štírské týmy. Jako druhá sada bude nadále sloužit modro-bílá, která ji skvěle doplňuje. Modrá a bílá také zůstávají hlavními klubovými barvami, určitě nehodláme štíra ve znaku přemalovat nazeleno, jen jsme ho oblékli do barevného trička,” poznamenal s nadsázkou Kratochvíl.

Vedení klubu  také chce najet na nový model obměny dresů. “Například v Chodově mají dvě sady a vždy jednu z nich obměňují po čtyřech letech, takže každé dva roky má tým nový dres. Podobný systém zvažujeme zavést i u nás,” dodal Kratochvíl. Dále vyzval všechny hráče a hráčky, aby si dres a trenky neschovávali jen na zápasy, ale využívali je i na tréninky. “Vidím to u hráčů A-týmu, kteří zejména trenky nosí běžně na tréninky a já například svému synovi dávám na trénink přípravky kompletní dres.”

Nové sady dresů si už nyní mohou hráči a hráčky, ale i příznivci klubu, objednávat ve Sportu15 na Mariánském náměstí. “Sport15 je jediný distributor oficiálních klubových dresů a předmětů,” doplnil prezident klubu.

Napsat komentář