Áčko porazilo Jaroměř 9:6

Florbalisté Štírů z Českých Budějovic přivítali v rámci 21. kola Národní ligy na domácí palubovce Jaroměř. Jihočeši se mohli v případě výhry posunout na třetí příčku, Jaroměř ještě bojovala o play-off, potřebovala ale vyhrát.

FBC Štíři České Budějovice – Sokol Jaroměř 9:6 (4:3, 2:0, 3:3)

Jihočechům vstup do utkání vůbec nevyšel. Již na začátku třetí minuty inkasovali první gól z brejku. O půl minuty sice Zavacký vyrovnal na 1:1, ale Štíři stále nehráli dobře. Výsledkem byly další dva góly v jejich síti do desáté minuty – 1:3. Pak ale Jihočeši zabrali, zásluhou Havelky snížili na 2:3 a v 16. minutě v přesilové hře již bylo po střele Kudláčka vyrovnáno. Do přestávky stihl ještě Havelka strhnout vedení na stranu Štírů – 4:3.

Ve druhé části již byli Štíři jasně lepším týmem, ale nedokázali to potvrdit brankami. Až ve 32. minutě dorazil Malého střelu Staněk a o tři minuty později přesnou střelou zvýšil vedení Jihočechů Slepička – 6:3.

Vstup do poslední periody měli Štíři naprosto fantastický. V rozmezí 32 sekund na přelomu 42. a 43. minuty se trefili Malý, Měřička a Žáček – 9:3 a o vítězi bylo rozhodnuto. Následně ještě Staněk mířil do břevna. Hosté zdramatizovali utkání až v závěru, kdy využili tři přesilové hry a upravili tak stav utkání na 9:6. Domácí brankář Kunst ještě chytil trestné střílení.

Štíři se tak v tabulce kolo před koncem základní části posunuli na třetí místo. To budou hájit v neděli 28. února na palubovce Králova Dvora, se kterým v minulé sezoně vypadli v semifinále play-off.

Komentář trenéra domácích Jakuba Junga: „Začátek utkání nebyl z naší strany v plném nasazení. Zlepšení přišlo od druhé třetiny a od této části jsme kontrolovali hru. Ve třetí třetině, škoda zbytečných vyloučení, která byla soupeřem potrestána. Děkuji za utkání a přeji soupeři šťastnou cestu domů.“

Branky a nahrávky: 3. Zavacký (Měřička), 11. Havelka (Zavacký), 16. Kudláček (Havelka), 16. Havelka (Měřička), 32. Staněk (Malý), 35. Slepička (Kudláček), 42. Malý (Slepička), 43. Měřička (Bíca), 43. Žáček (Valdauf) – 3. Hrobský (Novotný Ji.), 8. Kvaček, 10. Valenta (Hašek P.), 51. Novotný Ji. (Hofman), 53. Novotný Ji. (Hašek P.), 57. Valenta (Hašek P.). Střely: 32:25. Vyloučení:5:2. Využití: 1:3. Diváci: 98. Rozhodčí: Knap, Kněžík.

Napsat komentář