Áčko před play-off prohrálo

Florbalisté Štírů z Českých Budějovic zajížděli v rámci posledního kola základní části na půdu Králova Dvora, se kterým bojovali o konečnou třetí pozici. Utkání ale prohráli poměrem 3:7 a skončili na čtvrtém místě tabulky Národní ligy. Play-off ale i přesto začnou na domácí palubovce. V sérii hrané na tři vítězná utkání se utkají s loňským mistrem z Mukařova. První duel startuje v sobotu 5. března od 18:00 ve sportovní hale v Českých Budějovicích. O den později se série přesouvá do Prahy a na jih Čech se vrací v sobotu 12. března.

T. B. C. Králův Dvůr – FBC Štíři České Budějovice 7:3 (4:2, 0:0, 3:1)

Jihočeši měli katastrofální vstup do utkání. Již po třech vteřinách inkasovali první branku a soupeř si vypracoval i další šance. Ve druhé minutě sice Štíři zásluhou Staňka vyrovnali, ale domácí byli i nadále lepší. V sedmé minutě se prosadili Križko i Syrovátko a v desáté Pokorný – 4:1 pro domácí a to ještě hosté ubránili oslabení. Budějovičtí se ale postupně začali dostávat do tempa a rovněž si vybojovali výhodu přesilové hry. Tu již v 18. minutě po pár sekundách využil Kudláček. První perioda tak skončila za stavu 4:2 pro domácí.

Ve druhém dějství Štíři zvýšili aktivitu, ale branku vstřelit nedokázali. Nepovedlo se to ani domácím a tak se v této dvacetiminutovce skóre neměnilo. Až v úvodu třetí třetiny viděli diváci další branku. Nabuzený Havelka propálil vše, co mu stálo v cestě a bylo to již jen o gól – 4:3. Následně si oba týmy vytvořily několik šancí. Štíři chtěli z tlaku vyrovnat, vybojovat alespoň bod, který by jim zajistil třetí příčku, a proto si vzali v 55. minutě time-out. Paradoxně to byli ale domácí, kterým oddechový čas pomohl. Začali držet více míček a během dvou minut vstřelili dvě branky a bylo prakticky rozhodnuto. Definitivní podobu výsledku dal ještě šest sekund před koncem domácí Dufek – 7:3.

„Bohužel jsme podcenili úvod utkání a po deseti minutách prohrávali 1:4. Pak jsme se zlepšili, ale dotáhnout ztrátu se nám nepodařilo. V každém případě jsme sehráli vyrovnanou partii i v dost nekompletním složení, což nám mohlo dodat trochu sebevědomí. V konečném pořadí jsme tak klesli na 4. místo, ale pro nás je důležité, že čtvrtfinále budeme začínat doma a navíc jsme se vyhnuli dlouhému cestování do Chomutova či Liberce,“ okomentoval utkání trenér Jiří Kratochvíl.

Branky a nahrávky: 1. Pokorný T. (Pokorný J.), 7. Križko (Kubert), 7. Syrovátko (Kovářík), 10. Pokorný J. (Pokorný T.), 55. Križko (Duchek), 56. Vlček (Petrmichl), 60. Dvořák (Duchek) – 2. Staněk (Formánek), 18. Kudláček (Malý), 42. Havelka (Hejplík). Střely: 30:19. Vyloučení: 1:3 + Froněk (CEB) 10 OT. Využití: 0:1. Diváci: 81. Rozhodčí: Čížek, Laštovička.

Napsat komentář